Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Petrolul şi Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-un meci cu multe greşeli de arbitraj

Petrolul şi Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-un meci cu multe greşeli de arbitraj

Petrolul şi Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-un meci cu multe greşeli de arbitraj
de M.T.    |    31 Mar 2014   •   09:32

Petrolul şi Dinamo au încheiat la egalitate, scor 2-2, în derbyul etapei a 25-a din Liga I, un meci influenţat de greşelile arbitrului Radu Petrescu şi în care Răzvan Lucescu a înregistrat a patra remiză în tot atâtea jocuri ca antrenor al ploieştenilor.

Veniţi după eşecul dureros din semifinalele Cupei României, în faţa rivalilor de la Steaua, dinamoviştii au început prost meciul de pe Ilie Oană, Albin deschizând scorul din penalty încă din minutul 4.

Lovitura de pedepasă a fost însă uşor acordată, prima dintr-o serie de erori de arbitraj care au influenţat desfăşurarea partidei.

Cu toate acestea, Dinamo a replicat imediat, reuşind să egaleze în minutul 10, prin Bărboianu, care a înscris unul dintre golurile campionatului, cu un şut la vinclu de la 35 de metri.

Meciul a continuat să fie intens şi alert, cu Petrolul împingând jocul spre careul dinamovist. Gazdele puteau chair primi un alt penalty, dar, de această dată, arbitrul nu a văzut o infracţiune evidentă a lui Adi Popa asupra lui Camara.

La fel s-a întâmplat şi în celălalt careu, peste câteva minute, Lazăr fiind împins de la spate de Hoban, într-o situaţie în care, dacă s-ar fi acordat lovitură de la 11 metri, ar fi trebuit să urmeze şi eliminarea jucătorului de la Petrolul.

Gazdele aveau să revină în avantaj cu zece minute înainte de pauză, când Albin a reuşit dubla, după o pasă a Camara în faţa porţii.

Finalul primei reprize l-a avut din nou în rolul de protagonist negativ pe arbitrul Radu Petrescu, acesta refuzându-le alb-roşilor un alt penalty, la un henţ comis în propriul de careu de Geraldo. La finalul partidei, fundaşul portughez avea să recunoască faptul că Dinamo trebuia să beneficieze de o lovitură de pedeapsă.

În urma acestei faze, antrenorul bucureştenilor, Flavius Stoican, a fost eliminat pentru proteste, însă tehnicianul dinamovist a refuzat iniţial să meargă în tribună, jocul fiind întrerupt aproximativ două minute.

La opt minute de la reluare, s-a făcut într-un fel dreptate, Guilherme trimiţând mingea în propria poartă, după o centrare a lui Grecu, şi stabilind astfel rezultatul final.

„Astăzi am pierdut două puncte, dar şi ghinionul a fost de partea noastră. Ar fi trebuit să închidem jocul până la pauză. Am avut ocazii bune, dar le-am tratat cu uşurinţă. Apreciez efortul depus de Dinamo, dar au revenit de două ori în joc printr-un gol de excepţie şi printr-un autogol. Nu mi-am imaginat că putem lua astfel de goluri. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor. Până acum nu am pierdut niciun meci şi pot spune că am avut şi neşansă”, a declarat Răzvan Lucescu la finalul meciului.

De cealaltă parte, antrenorul oaspeţilor şi-a cerut scuze pentru ieşirea din finalul primei reprize şi a adăugat că echipa sa speră în continuare la locul 4.

„Ce am făcut nu mă caracterizează şi îmi pare rău pentru ieşirea nervoasă din finalul primei reprize. Am întâlnit o echipă bună şi nu am fost cu nimic mai prejos. Am revenit de două ori după ce am fost conduşi, jucătorii au dat dovadă de caracter. Ne batem până la sfârşitul campionatului pentru locul patru”, a spus Stoican.

În schimb, acţionarul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a criticat dur arbitrajul lui Radu Petrescu, pe care l-a catalogat ca fiind „de toată jena”.

„Au fost trei decizii în dezavantajul nostru şi niciuna în dezavantajul lor. Vi se pare o coincidenţă? Trei greşeli e prea mult. Forurile de conducere trebuie să se apucă să facă curăţenie. Dacă se continuă aşa, eu nu am ce să caut aici. Este de toată jena. Nu sunt de acord cu ieşirea lui Flavius Stoican, dar într-o oarecare măsură îl înţeleg”, a declarat Negoiţă.

Liga I, Rezultate etapa a 25-a

Corona - Săgeata 0-0
Oţelul - Concordia 2-0 (Astafei 74, Zaharia 76)
Viitorul - ACS Poli 1-2 (Băluţă 42 / Szekely 19, Nanu 65)
Pandurii - CFR Cluj 0-1 (Piccolo 90+2)
Ceahlăul - Astra 0-2 (Yazalde 61, Alibec 90)
Petrolul - Dinamo 2-2 (Albin 4 pen, 34 / Bărboianu 10, Guilherme 53 autogol)

Clasament Liga I: 1.Steaua 58p, 2.Astra 53p, 3.Petrolul 48p, 4.Dinamo 40p, 5.FC Vaslui 39p... 15.U Cluj 24p, 16.FC Braşov 23p, 17.Viitorul 23p, 18.Corona 13p.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close