Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul cu FRF. Preşedintele Răzvan Burleanu va oferi amănunte luni

Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul cu FRF. Preşedintele Răzvan Burleanu va oferi amănunte luni

Victor Piţurcă şi-a reziliat contractul cu FRF. Preşedintele Răzvan Burleanu va oferi amănunte luni
de M.T.    |    16 Oct 2014   •   19:05

Meciul câştigat cu 2-0 în Finlanda a fost ultimul pentru Victor Piţurcă în postura de selecţioner al echipei naţionale a României.

Tehnicianul de 58 de ani şi-a reziliat de comun acord acordul pe care îl avea cu Federaţia Română de Fotbal, urmând ca preşedintele Răzvan Burleanu să ofere mai multe amănunte luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Federaţia Română de Fotbal şi Victor Piţurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecţioner al echipei naţionale a României, precum şi contractele celorlalţi membri ai staff-ului primei reprezentative. Detalii privind situaţia echipei naţionale vor fi oferite de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă ce va avea loc luni, 20 octombrie 2014, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, în sala «Ioan Chirilă»”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Victor Piţurcă a lăsat de înţeles încă de la finalul partidei de la Helsinki că este posibil să părăsească echipa naţională.

Antrenorul care a calificat România la turneele finale ale Euro din 2000 şi 2008 are o ofertă de la clubul Al Ittihad, unul dintre oficialii grupării saudite aflându-se în aceste zile la Bucureşti pentru a negocia cu Piţurcă.

„Deocamdată suntem în tratative. Trebuie ca Victor Piţurcă să îşi rezolve problema clauzei de reziliere cu federaţia. El şi-a luat angajamentul că o va plăti singur. Avem încredere că situaţia se va rezolva, de fapt suntem siguri de acest lucru. Nu am discutat cu nimeni din Federaţia Română de Fotbal şi nici nu avem de ce s-o facem, e treaba selecţionerului să îşi rezolve lucrurile, de asta se ocupă el personal. Cred că vom semna contractul în aceste zile”, a declarat directorul sportiv al saudiţilor, Ibrahim Al Balawi, citat de Gazeta Sporturilor.

După primele trei jocuri din grupa F a preliminariilor Euro 2016, România ocupă locul 2, cu 7 puncte, în spatele Irlandei de Nord, următorul adversar al tricolorilor, pe 14 noiembrie.

Naţionala a obţinut până acum două victorii, ambele în deplasare, 1-0 cu Grecia şi 2-0 cu Finlanda, şi a remizat pe teren propriu cu UNgaria, scor 1-1.

Victor Piţurcă a fost aproape de a părăsi echipa naţională şi după primul meci din preliminarii, cu Grecia, dar neînţelegerile privind plata clauzei de reziliere a contractului cu FRF au făcut ca afacerea să pice al momentul respectiv.

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă FRF echipa nationala
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close