Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Gaţu, reales ca preşedinte al FR de Handbal. "Vreau să înfiinţez o ligă profesionistă"

Gaţu, reales ca preşedinte al FR de Handbal. "Vreau să înfiinţez o ligă profesionistă"

Gaţu, reales ca preşedinte al FR de Handbal. "Vreau să înfiinţez o ligă profesionistă"
Sursa foto: cristian gatu
28 Dec 2009   •   17:37

Cristian Gaţu a obţinut, luni, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, în detrimentul lui Mihai Marinescu, secretarul general al forului, la o diferenţă relativ mică de voturi. Şeful handbalului românesc a anunţat la discursul ţinut după exprimarea voturilor, că intenţionează să fondeze o Ligă Profesionistă Handbalului. Principalul obiectiv al său în noul mandat va fi o evoluţie cât mai bună la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Gaţu a surprins spunând că ar fi preferat ca Robert Licu să fie ales preşedinte FRH.
"Mă bucură încrederea acordată, dar regret eşecul lui Robert Licu. Voi avea discuţii în zilele următoare pe tema întineririi federaţiei, eu urmând a mă replia pe creşterea noilor candidaţi la FRH şi să încerc să deschid uşile pentru cei care urmează să meargă mai departe. Voi anunţa după 10 ianuarie, la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie. Voi prezenta şi strategia mea pentru că este de mare importanţă pentru handbalul românesc", a declarat Cristian Gaţu pentru Mediafax.
"Gândurile mele merg cãtre Jocurile Olimpice din 2012, următoarele competiţii de anvergură, către loturile naţionale şi către un campionat românesc curat, dar şi către formarea unei echipe tinere la nivelul FRH. Obiectivul meu numărul unu este constituirea ligii profesioniste de handbal. Voi încerca în zilele urmãtoare să-i adun pe cei care reprezintă viitorul handbalului nostru", a promis Gaţu.
Gaţu a recunoscut că nu a luat decizia de a candida din nou pentru preşedinţia FRF decât după o discuţie cu un grup de jurnalişti convingători care l-au făcut să treacă peste gândurile rele acumulate în ultima perioadă.
"Câţiva ziarişti m-au determinat să candidez din nou. În acele momente destul de grele mi-au fost puse în cârcă nişte lucruri destul de grave. Am fost amestecat în nişte lucruri de care nu am avut cunoştinţă şi astfel m-am decis să mă supun votului Adunării Generale a Federaţiei. M-am interesat de şansele lui Robert Licu la aceste alegeri şi l-aş fi sprijinit şi dacă nu apărea acel masacru mediatic, mi-aş fi păstrat hotărârea de a mă retrage, asta şi în condiţiile în care ar fi apărut nişte oameni care să asigure continuitate pe următoarele cicluri olimpice", a declarat Gaţu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close