Antena 3 CNN Sport Off Sport "Epopeea" singurilor români care au concurat în Turul Franței

"Epopeea" singurilor români care au concurat în Turul Franței

"Epopeea" singurilor români care au concurat în Turul Franței
Sursa foto: foto: Facebook/ Le Tour de France
12 Iul 2017   •   14:13

Singura data cand ciclisti romani au concurat in Turul Frantei s-a intamplat la editia din 1936, cand patru ciclisti din Romania au primit invitatie de participare chiar din partea celebrului Henri Desgrange, initiatorul competitiei, scrie sport.ro.

Dupa indelungi sfortari in cautarea fondurilor necesare pentru a onora invitatia si dupa organizarea unor trialuri pentru ocuparea celor patru locuri alocate, au fost selectati Constantin Tudose (Bucuresti, 25 de ani, Clubul Principele Nicolae), Nicolae Tapu (Jilava, 29 de ani, Clubul Metropola), George Hapciuc (Bucuresti, 26 de ani) si Virgil Mormocea (Braila, 27 de ani, Clubul Ciclist Braila).

Din pacate, aventura romanilor in Turul Frantei a fost destul de scurta. Ajunsi la start fara o experienta competitionala importanta, fara antrenori si fara echipa tehnica, ciclistii romani au avut de suferit si din cauza efortului depus, deoarece media orara a plutonului a fost de peste 35 km/h, iar aventura lor s-a incheiat dupa doar trei etape, din cauza ca au terminat cursa dupa termenul limita impus si au fost descalificati.

×
Subiecte în articol: Turul Frantei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close