Antena 3 CNN Sport Off Sport GALERIE FOTO. Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat cu un show grandios. Flacăra olimpică a fost stinsă. Ne revedem peste patru ani!

GALERIE FOTO. Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat cu un show grandios. Flacăra olimpică a fost stinsă. Ne revedem peste patru ani!

GALERIE FOTO. Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat cu un show grandios. Flacăra olimpică a fost stinsă. Ne revedem peste patru ani!
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de O.P.    |    13 Aug 2012   •   05:48

Jocurile Olimpice de Vară s-au încheiat cu un grandios ceremonial la care au participat peste patru mii de artişti. Tribunele Stadionului Olimpic au fost pline, iar cei 80 de mii de spectatori au asistat la un show cum nu s-a mai văzut.



Sugestiv intitulată "O simfonie a muzicii britanice", pe scena ceremoniei de încheiere au cântat veteranii muzicii britanice, iar Spice Girls s-au reunit special pentru această ocazie.

Drapelul României a fost purtat, de această dată, de Sandra Izbaşa, medaliată cu aur.



Ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de Vară, organizate anul acesta la Londra, a început cu un concert susţinut de faimoasa cântăreaţă britanică Emeli Sande.



O trupă de dansatori şi cântăreţi au făcut spectacol chiar în centrul Stadionului Olimpic, unde au fost amplasate replici ale celor mai cunoscute atracţii turistice engleze, printre care şi Big Ben şi Catedrala Saint Paul.

La spectacolul sugestiv intitulat "O simfonie a muzicii britanice" a fost prezent şi prinţul Harry al Marii Britanii.

Potrivit tradiţiei, un moment ce nu poate lipsi din ceremonie este parada portdrapelelor. Anul acesta, Sandra Izbaşa a purtat drapelul ţării noastre la finalul Jocurilor Olimpice.



Cei mai buni sportivi ai lumii au fost premiaţi în cadrul unui ceremonial fastuos. Marea Britanie a avut cea mai bună performanţă din ultimul secol.

Vocea solistului Queen, Freddie Mercury, decedat în urmă cu peste două decenii, a fost prezentă pe Stadionul Olimpic.

Şi talentul lui John Lennon a fost omagiat de către organizatorii ceremoniei.

Ceremonia de încheiere a JO a fost marcată de o serie de concerte de proporţii. Pe scenă, au făcut show celebrii George Michael, Annie Lenox, Jessie J şi Taio Cruz.

Marile fotomodele ale lumii, printre care şi Naomi Campbell şi Kate Moss, au făcut o adevărată paradă de modă chiar în centrul Stadionului Olimpic.



Trupa Spice Girls a cântat pentru prima oară în ultimii ani, cu ocazia închiderii Olimpiadei de la Londra.

Pe fundalul melodiei "Fire Up the Sky", interpretată de Take That, cei 80 de mii de spectatori din tribune au putut asista la un minunat spectacol de artificii.

Potrivit tradiţiei, Flacăra Olimpică a fost stinsă la finalul ceremoniei de încheiere, după ce a stat aprinsă pe toată perioada competiţiei.

Ediţia cu numărul 31 a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc în 2016, la Rio de Janeiro în Brazilia.

Vedeţi aici toate rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Londra.



×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close