Antena 3 CNN Sport Off Sport Momente dificile pentru Duckadam: Fostul mare portar va fi operat din nou

Momente dificile pentru Duckadam: Fostul mare portar va fi operat din nou

Momente dificile pentru Duckadam: Fostul mare portar va fi operat din nou
de M.T.    |    14 Sep 2012   •   12:32

Fostul portar Helmuth Duckadam va fi operat din nou, pentru a patra oară, la braţul drept, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, colonel doctor Gabriel Cristian, şeful Centrului de Urgenţă de boli cardiovasculare al Armatei.

„Pacientul a avut până acum trei intervenţii chirugicale. Prima a avut în urmă cu 26 de ani şi de atunci trăieşte cu o teamă permanentă. În proporţie de 90% sunt şanse să se producă în viitor o a patra intervenţie chirurgicală. Nefiind cazul de o urgenţă, am solicitat punctele de vedere ale specialiştilor din patru mari centre europene. Alături de aceşti specialişti din străinătate, vom alege momentul intervenţiei şi soluţia optimă din punct de vedere medical”, a precizat Gabriel Cristian.

Preşedintele de onoare al Stelei a fost de asemenea prezent la conferinţa de presă şi, deşi a recunoscut că trece prin momente dificile, a declarat că nu îşi doreşte să transforme boala de care suferă într-un spectacol.

„Nu sunt obişnuit să vorbesd despre boli, spitale, ci despre fotbal. Mulţi pot spune că nu arăt ca un om bolnav, dar acest lucru se datorează soţiei, care m-a dat cu puţină pudră ca să nu par palid după o săptămână de spitalizare. Nu vreau să fac show din boala mea de care sufăr de 26 de ani. Nu-mi este uşor, de multe ori îţi vine să renunţi după atâta durere şi suferinţă”, a spus Duckadam.

"Eroul de la Sevilla" a povestit că, între precedentele intervenţii chirurgicale pe care le-a suferit, nu a fost ocolit de probleme: „După finala de la Sevilla eram în vacanţă, la Semlac. Am pus mâna în pământ şi mi s-a deplasat cheagul de sânge. În '86 am suferit prima operaţie, în '98 a doua şi în 2009 a treia. Între aceste intervenţii am mai avut probleme de blocaj”.

Până la operaţie, fostul mare portar nu va rămâne internat, deşi a precizat că această incertitudine nu-i face deloc bine: „După această conferinţă mă externez. Chiar dacă merg azi acasă, mîine vin iar la analize. Luni la fel. Sper să se termine odată acest coşmar. Şi vreau ca până la operaţie să am şi eu liniştea mea. Dacă ar fi după mine, aş intra acum în sala de operaţie. Nu e plăcut să trăieşti cu această incertitudine, zi de zi, minut cu minut”.

„Cred că 53 de ani mi-am făcut datoria faţă de România şi cred că a venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine”, a încheiat, cu lacrimi în ochi, Duckadam.

Helmuth Duckadam s-a aflat internat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru mai multe investigaţii, după ce săptămâna trecută a fost supus, la Constanţa, unei intervenţii chirurgicale minore, cauzată de o ischemie la nivelul antebraţului drept.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close