Antena 3 CNN Sport Off Sport Operaţia lui Helmuth Duckadam, un succes. Medicii au reuşit să-i salveze şi viaţa şi braţul drept

Operaţia lui Helmuth Duckadam, un succes. Medicii au reuşit să-i salveze şi viaţa şi braţul drept

Operaţia lui Helmuth Duckadam, un succes. Medicii au reuşit să-i salveze şi viaţa şi braţul drept
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    25 Sep 2012   •   20:17

Operaţia lui Helmuth Duckadam s-a încheiat, marţi seară, iar medicii spun că totul a decurs foarte bine. Printr-o intervenţie delicată, aceştia au reuşit să-i salveze fostului portar şi viaţa şi braţul drept.

Helmuth Duckadam va fi dus la terapie intensivă, după operaţia care a durat  mai bine 9 ore.

Duckadam a plecat spre sala de operaţie cu zâmbetul pe buze, semnând autografe pentru câteva dintre asistente. Oricum, după ce anestezia şi-a făcut efectul, tot greul a trecut pe umerii chirurgului.

Intervenţia a fost una extrem de delicată. Asta pentru că medicul a tăiat într-o zonă intens vascularizată, unde circulă 4-5 litri de sânge pe minut. Pentru operaţia lui Dukadam a fost făcută o rezervă de 15 unităţi de sânge, adică peste 6 litri.

Din această zonă sensibilă, profesorul Brădişteanu a tăiat anevrismul de 9 centimetri. A luat o bucată din vena safenă, a întărit-o cu o proteză de Gore-Tex şi a pus-o în locul venei înfundate.

Helmuth Duckadam se luptă de 26 de ani cu problemele la braţul drept. 3 operaţii a făcut până acum. Cea de astăzi, a patra, a fost cea mai complexă, dar şi cea mai riscantă. Dar, şi cea care ar putea să-i salveze definitiv braţul drept.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close