Antena 3 CNN Sport Off Sport Presa din Turcia, nemulţumită de verdictul UEFA în cazul Stelei: „Decizie scandaloasă”

Presa din Turcia, nemulţumită de verdictul UEFA în cazul Stelei: „Decizie scandaloasă”

Presa din Turcia, nemulţumită de verdictul UEFA în cazul Stelei: „Decizie scandaloasă”
de M.T.    |    26 Iun 2013   •   11:52

Presa din Turcia este nemulţumită de verdictul UEFA în cazul Stelei, considerând că forul european a luat o „decizie scandaloasă”.

Reacţia jurnaliştilor turci vine după ce Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a hotărât că roş-albaştrii pot evolua în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, în timp ce Fenerbahce şi Besiktas au fost excluse din cupele europene.

„Decizie scandaloasă a UEFA. Faptul că membrii Comisiei de Disciplină a UEFA, care le-au exclus pe Fenerbahce şi Besiktas din cupele europene, nu au exclus-o şi pe Steaua Bucureşti, deşi preşedintele Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare, a uimit pe toată lumea", a notat site-ul haberdar.com, citat de Mediafax.

Cotidianul Hurriyet califică, de asemenea, drept uimitoare hotărârea comisiei UEFA în cazul Stelei: „Această decizie a UEFA a uimit pe toată lumea".

Hurriyet a amintit de asemenea de dosarul "Valiza" şi a precizat că, în ciuda dovezilor din acel caz, Steaua „nu a fost pedepsită de UEFA".

Sporx.com scrie că opinia publică turcă este curioasă de ce nu a fost sancţionată Steaua cu excluderea din cupele europene.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a anunţat, marţi, decizia oficială în cazul echipei Steaua, care arată că gruparea campioană a României nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul "Valiza". Campioana României risca excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Tot marţi, vicecampioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, a fost exclusă două sezoane din cupele europene, în timp Besiktas Istanbul, a primit intedicţia de a evolua în Europa League în acest an.

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva cluburilor Fenerbahce şi Besiktas în legătură cu activităţi privind aranjarea de meciuri.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close