Antena 3 CNN Sport Off Sport România ar putea fi pentru a doua oară gazda Universiadei de vară, în 2021

România ar putea fi pentru a doua oară gazda Universiadei de vară, în 2021

România ar putea fi pentru a doua oară gazda Universiadei de vară, în 2021
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mar 2015   •   09:09

După 40 de ani, România ar putea fi pentru a doua oară gazda Universiadei de vară. Candidatura oficială pentru organizarea acestui eveniment a fost lansată în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Iniţiativa este susţinută de legende ale sportului românesc, precum Nadia Comăneci, Andreea Răducan şi Ivan Paţaichin, dar şi de miniştrii cabinetului Ponta.

Proiectul aparţine mai multor tineri din asociaţia "Student Sport" de la Universitatea Bucureşti. Vor fi necesare investiţii importante, dar şi imaginea României va avea de câştigat nemăsurat pe plan internaţional, spun iniţiatorii.

Organizarea Universiadei de Vară din 2021 ar fi cel mai mare proiect de ţară din ultimii ani, consideră iniţiatorii. Competiţia ar putea reuni mii de sportivi din întreaga lume şi va aduce un capital de imagine important pentru România. Câştigul poate fi atât material dar şi pentru sănătatea tinerilor din România. Un asemenea eveniment ar putea schimba modul de viaţă sedentar spre care tinde populaţia.

Sunt şanse mari ca România să primească acceptul pentru organizarea Universiadei din 2021, spun oficilii Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar, care patronează această competiţie.

Federaţia Internaţională a Sportului Universitar nu are dubii că Bucureştiului are tot potenţialul să devină gazda Universiadei din 2021. 

Oficialii români dar şi legendele sportului românesc susţin acest proiect.

Universiada este o manifestare sportivă şi culturală destinată studenţilor din toată lumea. Competiţia este organizată la fiecare doi ani, fiind al doilea eveniment ca anvergură, după Jocurile Olimpice. Până în luna martie, România trebuie să achite o taxă 10.000 de euro Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar, iar răspunsul final va veni în luna noiembrie.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close