x close

Fii alături de noi!

Scandalos! Ministerul Tineretului și Sportului consideră ilegală intonarea imnului României, la evenimentele sportive interne

de 16 Ian 2016   •   12:24
Scandalos! Ministerul Tineretului și Sportului consideră ilegală intonarea imnului României, la evenimentele sportive interne 96
Reacție incredibilă a MTS, după incidentele de la meciul de baschet feminin dintre Sepsi SIC Sf. Gheorghe și U Cluj, cînd suporterii gazdelor le-au înjurat pe jucătoarele oaspeților pentru că nu s-au aliniat la imnul Ținutului Secuiesc.

Elisabeta Lipă a trimis o adresă federațiilor prin care le cere să respecte legislația, care ar interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

În adresa primită de federații, MTS le transmite că ”nerespectarea dispozițiilor din Hotărîrea Guvernului nr. 1157 din 21.11.2001 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.500-5.000 lei”. Aceasta nu interzice însă ”Deșteaptă-te, române!” la evenimentele sportive interne!

”Imnul național al României se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentată România;

Imnul național al altor state se intonează numai cu priejul vizitelor, festivităților și ceremoniilor oficiale cu caracter internațional, împreună cu imnul național al României, înaintea acestuia”
Hotărîrea Guvernului nr. 1157

Nici un cuvînt despre interzicerea intonării înainte de startul evenimentelor sportive interne. Spre exemplu, în fotbalul românesc, imnul național este intonat înainte de finala Cupei Ligii, a Cupei României și a a Supercupei României.

Citiți mai multe pe GSP.


 
Doresc sa ma adresez suporterilor, care si-au manifestat nemultumiri cu privire la adresa emisa de MTS, cu nr. 377 /...

Posted by Elisabeta Lipa on Thursday, January 14, 2016
În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Adrian Cristea a uitat-o total pe Bianca Drăguşanu. S-a întors în braţele primei iubite

Adrian Cristea şi Bianca Drăguşanu au avut una dintre relaţiile cu năbădăi. După multe împăcări şi certuri, cei doi par să-şi fi găsit în sfârşit liniştea departe unul de celălalat.

28 Iun 2016  •  22:48

sati