Antena 3 CNN Sport Off Sport Sorin Oprescu: Gazonul de pe Arena Naţională a fost acceptabil

Sorin Oprescu: Gazonul de pe Arena Naţională a fost acceptabil

Sorin Oprescu: Gazonul de pe Arena Naţională a fost acceptabil
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Sep 2011   •   09:55

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că gazonul de pe Arena Naţională, inaugurată cu ocazia meciului România - Franţa, s-a prezentat mai bine decât se aştepta el şi că, din punct de vedere organizatoric, nu au existat "bâlbe", informează Mediafax.
   
"Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie. [...] Mâine o să vedem ce este de făcut. Să dau ordin la firul de iarbă să crească nu pot nici eu", a spus Oprescu.
   
Primarul s-a arătat încântat de comportamentul celor aproximativ 50.000 de spectatori prezenţi la meci.

"A fost un public civilizat şi fără niciun fel de probleme. M-a uimit civilizaţia oamenilor, nu au fumat în tribune, au folosit locurile special amenajate. Deci, se poate şi la noi. Din punct de vedere organizatoric, totul a fost în regulă, nu au fost bâlbe", a precizat edilul şef al Capitalei.

Oprescu, ironic la adresa lui Boc pentru absenţa de la inaugurare
   
Sorin Oprescu a comentat şi absenţa premierului Emil Boc de la festivitatea de inaugurare a Arenei Naţionale, în locul său fiind prezent preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

"Domnul Mircea Sandu i-a transmis de ora 20.15, dar, nu-i nimic, dacă vrea, o facem din nou şi schimbăm şi placa", a declarat ironic Oprescu.
   
Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marţi seară, împreună cu preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi conducătorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marchează inaugurarea Arenei Naţionale, unde a avut loc meciul România - Franţa, din preliminariile Euro-2012. Pe plachetă se putea citi: "Arena Naţională a fost inaugurată astăzi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial România - Franţa".
   
După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România - Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.
   
Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close