Antena 3 CNN Sport Off Sport Torţa olimpică de la JO 2012 va fi adusă în România, în Grădina Palas din Iaşi

Torţa olimpică de la JO 2012 va fi adusă în România, în Grădina Palas din Iaşi

Torţa olimpică de la JO 2012 va fi adusă în România, în Grădina Palas din Iaşi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Aug 2012   •   18:12

Torţa olimpică de la JO 2012 va fi adusă, duminică, în Grădina Palas din Iaşi de către Alexandru Dan Dumitru, un moldovean stabilit de opt ani în Anglia care a purtat flacăra olimpică pe o distanţă de 300 m, în oraşul Leeds, informează Agerpres.
   
Ciprian Paraschiv, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret (DJTS) Iaşi a declarat că duminică, începând cu ora 19.00, în Grădina Palas, va fi prezent unul din cei şapte români care au purtat flacăra olimpică la JO 2012, Alexandru Dan Dumitru. Acesta a purtat flacăra olimpică drept răsplată pentru întreaga activitate de voluntariat pe care a desfăşurat-o în ultimii cinci ani prin organizarea de diverse competiţii sportive în scopuri caritabile.
   
"Au fost doar 300 de metri, parcurşi în aplauzele mulţimii, dar în special în uralele numeroşilor membri ai comunităţii româneşti care au fluturat în calea mea drapele tricolore", a declarat românul Alexandru Dan Dumitru, care s-a născut la Tecuci şi locuieşte de opt ani în Anglia.
   
În timpul evenimentului de duminică, acesta va primi o plachetă de excelenţă din partea directorului DJTS, Ciprian Paraschiv.
   
"Îmi pare rău că Alin Moldoveanu, cel care a câştigat medalia de aur la proba de tir nu va putea fi prezent şi el duminică seara la Palas. Ar fi fost o întâlnire extraordinară cu doi români de care suntem mândri. Oricum, îi sfătuiesc pe ieşeni să nu rateze un moment unic în viaţă, acela de a atinge torţa olimpică", a declarat Ciprian Paraschiv, directorul executiv al DJST Iaşi.   
   
Torţa olimpică este realizată din aluminiu aurit şi are opt mii de găuri sub formă de cercuri, câte una pentru fiecare dintre alergătorii care au purtat-o pe parcursul a 8.000 de mile din Regatul Marii Britanii. Torţa olimpică de la Londra este cea mai mare din istorie, având 80 de cm lungime. Motivul triunghiului simbolizează cele trei valori ale Jocurilor Olimpice din 2012: prietenie, respect,excelenţă.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close