Antena 3 CNN Sport Off Sport Viena a refuzat şansa de a organiza Jocurile Olimpice în 2028

Viena a refuzat şansa de a organiza Jocurile Olimpice în 2028

Viena a refuzat şansa de a organiza Jocurile Olimpice în 2028
de N.B.    |    13 Mar 2013   •   19:53

Locuitorii Vienei au refuzat iniţiativa autorităţilor de a participa în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2028. Peste 71% dintre cei care au votat la referendum, au respins propunerea Primăriei şi a Comitetului Olimpic Austrian, relatează Reuters.

Primarul Vienei, Michael Hauepl a declarat că aceasta este o demonstraţie a fpatului că populaţia are alte viziuni în ceea ce priveşte potenţialele beneficii pe care le-ar putea aduce găzduirea Jocurilor de vară.

"Suntem deschişi la investiţii în infrastructură sportivă pentru a putea oferi sportivilor condiţii de antrenament de top. Astfel, Viena va putea găzdui competiţii internaţionale majore, chiar dacă nu la nivelul Jocurilor Olimpice", a declarat primarul.

Răspunsul "nu" categoric oferit de vienezi la referendum are, cel mai probabil, la bază costurile pe care le presupune organizarea unui astfel de eveniment.. Refuzul vine la doar zece zile după ce elveţienii din cantonul Graubuenden au votat împotriva organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă în 2022.

×
Subiecte în articol: Viena referendum Jocurile Olimpice
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close