Antena 3 CNN Sport Off Sport Vladimir Putin, însoţit de Cameron în tribună la competiţia de judo de la JO 2012

Vladimir Putin, însoţit de Cameron în tribună la competiţia de judo de la JO 2012

Vladimir Putin, însoţit de Cameron în tribună la competiţia de judo de la JO 2012
Sursa foto: Foto: AGERPRES/ XINHUA
03 Aug 2012   •   08:53

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost invitatul de onoare al Jocurilor Olimpice de la Londra. El a ales, fireşte, sportul său preferat, judo. Chiar dacă nu a coborât personal în arenă, Putin a avut bucuria să felicite un sportiv rus medaliat cu aur.

După ce a învăţat de la preşedintele francez câte ceva despre handbal, premierul britanic David Cameron a putut afla lucruri noi despre un alt sport - judo. Instructor i-a fost un expert - Vladimir Putin, deţinător al centurii negre.



"Abia aştept să-l însoţesc pe preşedinte la judo, în Parcul Olimpic. Dar vă rog să aveţi în vedere că vom fi spectatori şi nu concurenţi", a glumit Cameron.

Premierul a făcut această precizare probabil pentru că primarul Londrei, coleg de partid cu el, îşi exprimase, poate doar în glumă, dorinţa de a-l vedea pe Putin pe tatami (saltea folosită ca pardoseală în camerele tradiționale japoneze - n.r).

Putin l-a susţinut pe reprezentantul Rusiei la categoria 100 de kilograme, care a şi câştigat turneul.



"Este un bun preşedinte, dar şi un bun judoka", a declarat antrenorul lotului rus.

Chiar dacă preşedintele rus a fost vedeta zilei, nici familia regală britanică nu s-a lăsat uitată. Prinţul Harry s-a întâlnit cu câştigătorii Olimpiadelor sportive Şcolare, speranţele Marii Britanii pentru viitoarele Jocuri, de la Rio. Prinţul n-a pierdut ocazia să facă o glumă: el i-a amintit ministrului Sportului că, săptămâna trecută, lovise din greşeală un ziarist cu un clopot defect.

"Vă chem să preluaţi torţa, sau, în cazul lui Jeremy (ministrul), clopotul... şi mă aştept să vă văd din nou, pe podium, la Rio sau mai târziu", a afirmat în glumă prinţul Harry.

Înotătorul Michael Phelps a obţinut cea de-a 20-a medalie de aur din carieră. O echipă de la CNN a salutat acest record preparând un adevărat ospăţ care, potrivit specialiştilor, i-ar fi asigurat lui Phelps toate caloriile necesare într-o zi - de cinci ori mai multe decât pentru un om obişnuit.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close