Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a pus capăt seriei de victorii a lui Novak Djokovic

Roger Federer a pus capăt seriei de victorii a lui Novak Djokovic

Roger Federer a pus capăt seriei de victorii a lui Novak Djokovic
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
04 Iun 2011   •   12:24

Toate lucrurile bune au şi un sfârşit. Probabil că la acest lucru s-a gândit Novak Djokovic, după ce seria sa incredibilă de victorii s-a oprit la cota 43. Sârbul, al doilea jucător al lumii, a fost învins de patru seturi de Roger Federer în semifinalele turneului de la Roland Garros, 6-7, 3-6, 6-3, 6-7, şi a ratat astfel ocazia unei noi întâlniri cu Rafa Nadal.

 
Roger Federer bifează a cincea finală la Roland Garros din ultimii şase ani, doar una dintre acestea, cea din 2009, fiind câştigată. Elveţianul îl va întâlni în ultimul act pe Rafael Nadal, cel care este o adevărată „bestia nera” pe zgura de la Paris pentru al treilea jucător al lumii.
 
Am avut foarte multă încredere în mine, mai ales când conduceam cu 7-6, 4-1. Am simţit că această victorie nu are cum să-mi scape printre degete”, a spus Federer, cel care era şi ultimul tenisman ce reuşise să-l învingă pe Djokovic înainte de seria incredibilă a sârbului.
 
Cred că am jucat bine, dar Roger a evoluat mult mai bine, în special în momentele importante. Îl felicit pentru performanţa sa şi cred că amândoi am oferit un joc foarte bun”, a spus Djokovic, care poate deveni totuşi numărul 1 mondial, în cazul în care Federer va câştiga finala de la Roland Garros.
 
În cealaltă semifinală, Rafael Nadal a trecut în trei seturi de Andy Murray, 6-4, 7-5, 6-4, şi poate egala recordul de victorii la Paris al lui Bjorn Borg, care s-a impus de şase ori pe zgura de la Roland Garros.

×
Subiecte în articol: Roger Federer Roland Garros Rafael Nadal
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close