Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă O pastilă din coji de roşii face minuni. Poate încetini cancerul şi preveni bolile de inimă

O pastilă din coji de roşii face minuni. Poate încetini cancerul şi preveni bolile de inimă

O pastilă din coji de roşii face minuni. Poate încetini cancerul şi preveni bolile de inimă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Ian 2013   •   18:55

O echipă de cercetători a descoperit că o singură pilulă care conţine un compus chimic prezent în coaja roşiilor ar putea reduce riscul atacurilor cerebrale şi cardiace, dar şi să încetinească evoluţia cancerului.

Pastila, numită Ateronon, conţine substanţa licopen, care ajută la deblocarea arterelor şi este considerată principalul avantaj al dietei mediteraneene, scrie The Telegraph.

Totodată, savanţii au aflat că substanţa creşte eficienţa vaselor de sânge la persoanele în vârstă.

Oamenii de ştiinţa sunt de părere că pilula va reduce riscul problemelor cardiace, mai ales că substanţa a fost modificată astfel încât să fie absorbită mult mai uşor de organism.

"Credem că rezultatele de până acum sunt foarte încurajatoare, însă avem nevoie de mai mult timp pentru a vedea cât de eficientă este substanţa. Ar putea chiar să încetinească dezvoltarea cancerului", a spus Ian Wilkinson, directorul unităţii de medicină experimentală de la Universitatea Cambridge, citat de The Telegraph.

×
Subiecte în articol: Luna inimii la Antena3
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close