Antena 3 CNN Life Știinţă Procedura care va revoluţiona lumea medicinei. Bolile genetice vor fi eradicate. Copiii vor avea trei părinţi

Procedura care va revoluţiona lumea medicinei. Bolile genetice vor fi eradicate. Copiii vor avea trei părinţi

Procedura care va revoluţiona lumea medicinei. Bolile genetice vor fi eradicate. Copiii vor avea trei părinţi
Sursa foto: Foto: madeformums.com
18 Sep 2012   •   07:27

În mai puţin de trei ani, ar putea apărea primul copil cu trei părinţi, dacă o comisie de etică aprobă o procedură inovatoare de prevenţie a celor mai întâlnite boli la copii. Aceasta utilizează trei surse de ADN: de la mamă, de la tată şi de la o donatoare sănătoasă şi înlocuieşte materialul genetic vinovat de producerea celor mai devastatoare boli ale copiilor, cu unul sănătos.

Sharon Bernardy şi-a pierdut toţi cei şapte copii, din cauza unei boli genetice pentru care nu există nici la acest moment tratament. "Toţi oamenii au dreptul să aibă copii, toţi. Acel copil are dreptul de a se naşte sănătos, şi nu cu o boală devastatoare care îi va scurta viaţa" este de părere Sharon.

Pentru aceste cazuri, cercetătorii au descoperit o modalitate inovatoare de a preveni o gamă largă de boli la copii. Această procedură implică surse ADN nu doar de la mamă şi de la tată, ci şi de la o a treia persoană, o femeie ce donează un ovul sănătos.

Practic, cercetătorii au descoperit că vinovat de apariţia bolilor este nucleul ovulului provenit de la mamă. Înlocuirea acestuia cu un nucleu sănătos, din partea donatoarei, ar da asigurări că pruncul nu va dezvolta o boală devastatoare.

Copilul creat astfel ar avea ADN-ul celor doi părinţi, dar şi o mică parte din cel donat.

Dacă va fi aprobată, această tehnică ar putea fi aplicată în următorii trei ani în centrele de specialitate.


×
Subiecte în articol: ADN
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close