Antena 3 CNN Actualitate Cultură Majoritatea americanilor consideră mediatizarea morţii lui Michael Jackson ca fiind excesivă

Majoritatea americanilor consideră mediatizarea morţii lui Michael Jackson ca fiind excesivă

Majoritatea americanilor consideră mediatizarea morţii lui Michael Jackson ca fiind excesivă
02 Iul 2009   •   15:11


Două treimi din populaţia Statelor Unite consideră că media americană a oferit mult prea multă atenţie morţii subite a lui Michael Jackson, conform rezultatelor unui sondaj, publicate miercuri.

În condiţiile în care site-urile de internet şi ziarele se întrec în speculaţii, iar revista Time se grăbeşte să publice o ediţie specială dedicată lui Michael Jackson, primul număr comemorativ de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, doar trei la sută dintre americani consideră că moartea starului pop a fost prea puţin mediatizată.

Aproape 30% dintre cele 1.000 de persoane care au răspuns sondajului Centrului de Cercetare Pew, între 26 şi 29 iunie, au fost de părere că mediatizarea a fost potrivită, în timp ce 64% au considerat-o ca fiind excesivă.

Conform Pew, afro-americanii au urmărit mai mult ştirile despre Michael Jackson decât restul populaţiei. Opt din zece negri au declarat că au fost foarte interesaţi de subiect, comparativ cu 22% dintre albi. Totodată, şapte din zece persoane albe au declarat că moartea ?regelui muzicii pop? a fost prea mediatizată, comparativ cu doar 36% afro-americani care au împărtăşit această idee.

Sondajul efectuat de Pew pe aproximativ 1.000 de americani, cu vârste de peste 18 ani, are o marjă de eroare de plus/minus 3.5 procente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: michael jackson
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close