Antena 3 CNN Actualitate Cultură Obama, la Jay Leno: Despre câinele prezidenţial şi criza economică. Exclusiv la Antena 3 (VIDEO)

Obama, la Jay Leno: Despre câinele prezidenţial şi criza economică. Exclusiv la Antena 3 (VIDEO)

Obama, la Jay Leno: Despre câinele prezidenţial şi criza economică. Exclusiv la Antena 3 (VIDEO)
Sursa foto: obama leno
20 Mar 2009   •   09:41

Preşedintele american Barack Obama a fost invitatul lui Jay Leno joi seara, devenind primul preşedinte în exerciţiu din istorie care apare la un talk show de seară. În cadrul discuţiilor cu moderatorul, acestea au mers de la criza economică până la problema câinelui prezidenţial.

Vineri, 20 martie 2009, de la ora 23:05, Antena 3 va difuza în exclusivitate ediţia specială a emisiunii "The Tonight Show with Jay Leno" în care a fost invitat preşedintele american Barack Obama.

Obama a declarat că a fost uimit când a aflat de bonusurile de la AIG şi că acestea ridică probleme morale şi etice, iar administraţia va face totul pentru a le recupera.

Cu toate acestea, el a a adăugat că problema mai mare este cultura ce permite directorilor să le pretindă. El susţine că acest lucru trebuie să se schimbe dacă economia îşi va reveni.

?Problema mai mare este că trebuie să revenim la atitudinea în care lumea să ştie când destul este destul, iar oamenii să aibă simţul responsabilităţii şi să înţeleagă că acţiunile lor au impact asupra tuturor?.
Apariţia TV a lui Obama a venit ca parte a unui turneu în California, menit a primi sprijin pentru propunerea sa de buget şi soluţiile sale.
În monologul său de deschidere, Leno declara că multă lume a fost surprinsă că Obama va veni la NBC deoarece se presupunea că este sătul de companii mari aflate în pragul dezastrului, cu directori plătiţi exagerat.
Întrebat dacă cineva va ajunge la puşcărie pentru dezastrul economic în care se regăseşte SUA, Obama aprecia că problema este că cea mai mare parte a cauzelor crizei au fost legale.

Obama a mai discutat despre ?viaţa într-un glob de sticlă?, făcând referire la faptul că serviciul secret nu l-a lăsat să meargă nici câteva sute de metri pe jos. Iar referindu-se la zborul cu Air Force One, preşedintele aprecia că este ?destul de frumos, mai ales că ţi se dă o geacă cu însemnele prezidenţiale?.

Singura dată când a părut că Leno l-a întrerupt pe Obama a fost când l-a întrebat dacă se gândeşte cumva că cei cu care joacă baschet pierd meciul intenţionat când joacă cu preşedintele.
?Nu văd de ce ar ceda meciul, cu excepţia băieţilor cu arme de la Secret Service?, a replicat Obama.

OBAMA LA JAY LENO (I)


OBAMA LA JAY LENO (II)


OBAMA LA JAY LENO (III)




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jay Leno Barack Obama criza economica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close