Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băncile respectă normele BNR şi afişează dobânzi de 17,8%

Băncile respectă normele BNR şi afişează dobânzi de 17,8%

Băncile respectă normele BNR şi afişează dobânzi de 17,8%
30 Oct 2008   •   13:01

Ratele dobânzilor de referinţă afişate, joi, de băncile comerciale au respectat norma BNR privind limitarea dobânzilor pentru sumele plasate (ROBOR), la 17,8% pentru toate scadenţele, cu toate că pe piaţa monetară randamentele sunt mai ridicate, spun dealerii. Dobânzile interbancare afişate de băncile locale care participă la fixing sunt cuprinse între 14,05% şi 17,8% pentru depozitele cu scadenţa la o zi, la două zile, pentru o săptămână şi pentru o lună.
"Piaţa monetară este foarte fragmentată. Operaţiunile s-au realizat şi la dobânzi de până la 20%, dar şi la randamente de 30-40%", potrivit unui dealer, citat de Mediafax.
BNR a decis, pe 23 octombrie, să suspende publicarea dobânzilor de referinţă ROBID/ROBOR dacă rata la depozitele plasate (ROBOR) depăşeşte cu 25% rata dobânzii facilităţii de creditare (Lombard), de 14,25%, respectiv trece de pragul de 17,8125%.
Lla stabilirea ratelor ROBID/ROBOR, participăm zilnic, The Royal Bank of Scotland (fosta ABN Amro), Bancpost, Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale, CEC, Eximbank, ING, Raiffeisen, Banca Transilvania şi Unicredit Ţiriac Bank. Ratele ROBID/ROBOR se calculează prin media aritmetică a dobânzilor afişate de participanţi, cu 15 minut înainte de ora 11.00
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci BNR
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close