Antena 3 CNN Externe Au fost aleşi finaliştii pentru cel mai râvnit loc de muncă din lume

Au fost aleşi finaliştii pentru cel mai râvnit loc de muncă din lume

Au fost aleşi finaliştii pentru cel mai râvnit loc de muncă din lume
Sursa foto: insula
08 Mar 2009   •   22:22

Candidaţii la cel mai râvnit loc de muncă din lume, pot spune, cu mâna pe inimă, că nu e deloc uşor, să câştigi. Au fost aleşi finaliştii, la postul de administrator al unei insule exotice din Noua Zeelandă. Au trecut probe de foc şi nu s-au abţinut de la nimic pentru a demonstra juriului că sunt cele mai potrivite persoane pentru acest job.

Lupta a fost acerbă. Oameni din întreaga lume au postat pe site-ul unde se fac înscrierile, filmuleţe care să îi remarce în faţa exigentului juriu.

Oferta este atractivă, iar criteriile de angajare nu sunt nici ele prea aspre. Angajatul ideal trebuie să fie bun înotător şi dispus să se mute în insula din apropierea Australiei, începând cu 1 iulie. Pentru un salariu de 9.000 de euro pe lună.

Candidaţii au făcut tot posibilul pentru a demonstra că sunt cei mai potriviţi pentru acest job. Unii au cântat, alţii au participat la şedinţe foto extenuante sau au făcut sărituri spectaculoase în apă pentru a le arăta angajatorilor cât de buni înotători sunt.

Doar 10 candidaţi au fost aleşi de juriu pentru a intra în finală. Alţi 50 au obţinut o a doua şansă. Ei au fost supuşi votului pe internet, iar acela care va obţine cele mai multe voturi va participa la intreviu, alături de finaliştii aleşi de juriu.

Cele mai multe şanse pare să le aibă o candidată din Thailanda, care a obţinut până acum peste 70 de mii de voturi. Pe locul doi, cu un număr mult mai mic de voturi, se află o rusoiacă. Proba decisivă, interviul, va avea loc la mijlocul lunii mai.

Cel care va fi ales pentru această slujbă va locui într-o vilă care are o privelişte de vis, piscină şi spa. Timp de şase luni, el va fi plătit pentru a explora împrejurimile, atât pe pământ cât şi în apă, din apropierea celor 600 de insule de lângă Marea Barieră de Corali, şi să posteze pe internet filmuleţele şi fotografiile realizate.

Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close