Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente la Atena între manifestanţi şi forţele de ordine: Mai multe persoane, rănite (VIDEO)

Ciocniri violente la Atena între manifestanţi şi forţele de ordine: Mai multe persoane, rănite (VIDEO)

Ciocniri violente la Atena între manifestanţi şi forţele de ordine: Mai multe persoane, rănite (VIDEO)
01 Mai 2010   •   14:00

Grecii au ieşit în stradă de ziua muncitorimii, la Atena. Au avut loc mai multe confruntări violente între manifestanţi şi poliţie. iar în urma acestora mai multe persoane au fost rănite. Forţele de ordine au fost nevoite să răspundă cu gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc pentru a ţine mulţimea sub control. Zeci de mii de oameni protestează în mai multe oraşe elene faţă de noul plan de austeritate propus de FMI şi acceptat de guvernul Papandreu.

Mii de protestatari greci au organizat un adevărat asalt asupra forţelor de ordine. Cu beţele de la steaguri, cu sticle de apă sau cu mâinile goale, oamenii au atacat organizat poliţiştii, la comanda unuia dintre liderii mulţimii.

Manifestaţiile au degenerat în momentul în care poliţia a hotărât să nu permită manifestanţilor să ajungă la clădirea ministerului elen de finanţe. Protestatarii au fost dispersaţi şi au ales o rută ocolitoare după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene.

Oamenii au aruncat cu cocktailuri Molotov şi au rănit grav un poliţist care a avut nevoie de intervenţia colegilor ca să nu ia foc.

Violenţe au avut loc şi la Salonic, a doilea oraş elen ca mărime, unde protestatarii au vandalizat cu bare de fier două bancomate, mai multe magazine şi maşini de lux. Oamenii protestează faţă de măsurile suplimentare de austeritate propuse de Fondul Monetar Internaţional şi guvernul elen.



Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste violente atena
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close