Antena 3 CNN Externe Germania, pe punctul de a fi condusă de două femei: politiciană favorită pentru preşedinţie

Germania, pe punctul de a fi condusă de două femei: politiciană favorită pentru preşedinţie

Germania, pe punctul de a fi condusă de două femei: politiciană favorită pentru preşedinţie
Sursa foto: Ursula von der Leyen
03 Iun 2010   •   03:46

Germania este pe cale de a fi condusă de două femei, după ce o mamă a şapte copii a devenit favorită pentru a deveni preşedintele ţării.
Ursula von der Leyen, 51 de ani, este preferata cancelarului german Angela Merkel pentru a deveni prima femeie şes de stat în Germania, urmare a demisiei surpriză a lui Horst Koehler.
Von der Leyen, care a ocupat funcţii în guvern de când Merkel a devenit prima femeie cancelar a Germania, în 2005, este acum ministrul federal al muncii şi afacerilor sociale.
Ea a devenit cunoscută în funcţia de ministru al familiei când a dus o campanie contra pornografiei infantile, extindere alocaţiei pentru copii şi promovarea de noi avantaje pentru părinţii care îşi iau concediu pentru a creşte copiii.
Politicile sale populare şi moderne orientate spre familie au făcut din Von der Leyen favorita prezidenţială a coaliţiei democrat creştine a lui Merkel.
"Ea ar putea îndeplini îndatoririle funcţiei cu o tuşă umană," arăta Gerd Langguth, fost parlamentar şi biograf atât a lui Merkel cât şi a preşedintelui Koehler .
Koehler, creştin democrat, a şocat Germania după ce şi-a prezentat demisia pe fondul declaraţiilor că implicarea militară germană în războiul din Afganistan este motivată de motive economice.
Plecarea sa grăbită (cancelarul a fost anunţat cu doar două ore mai devreme), a precipitat o nouă criză pentru fragila coaliţie a conservatorilor-liberali, ce a fost afectată de răspunsul slab la criza din zona euro.
Noul preşedinte al Germanie, în mare parte post simbolic, va fi ales de camerele parlamentului pe 30 iunie.
Von der Leyen are pregătire atât în medicină, cât şi economie, a studiat la London School of Economics, şi vorbeşte trei limbi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen Angela Merkel
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close