Antena 3 CNN Externe Obama, preşedintele cu cele mai mari şanse să fie asasinat

Obama, preşedintele cu cele mai mari şanse să fie asasinat

Obama, preşedintele cu cele mai mari şanse să fie asasinat
08 Noi 2008   •   11:25

Nici nu s-a instalat la Casa Albă si e deja cel mai păzit om din lume. Alegerea lui Barack Omaba în funcţia de preşedinte a pus Secret Service pe picior de război. Niciun preşedinte până acum, n-a fost în pericol mai mare, spun specialiştii în securitate. Nici nu se ştiau încă rezultalele alegerilor când Secret Service a decis că Barack Obama trebuie păzit ca şi cum ar fi preşedinte, lucru care s-a remarcat chiar în noaptea discursului de la Chicago.
Măsurile de securitate au avut acelaşi nivel ca şi cum pe scenă urca George W. Bush. Inclusiv tribuna era înconjurată de un geam antiglonţ lung de cinci metri şi înalt de trei. În plus niciun avion sau elicopter nu a primit dreptul de a survola zona.
Specialiştii în securitate cred Barack Obama este preşedintele cu cele mai mari şanse să fie asasinat. Ei au identificat două motive: popularitatea uriaşa şi faptul că este afro-american. Tocmai din acest motiv a fost păzit de 10 agenţi Secret Service din mai 2007. Însă din cauza campaniei electorale, securitatea s-a făcut cât mai discret cu putinţă. Doar aşa a putut Obama să facă băi mulţime sau să se comporte natural în timpul mitingurilor.
Toate acestea s-au schimbat radical, când, pe final de campanie, Barack Obama a fost ameninţat cu moartea de sute de ori şi a fost şi ţinta a două atentate. Obama se deplasează în prezent cu o limuzină care rezistă la atacuri cu bombă, iar FBI a anunţat că monitorizează, împreună cu Secret Service, activităţile a 487 de grupări rasiste din Statele Unite.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close