Antena 3 CNN Externe Poliţia din Danemarca: Românii sunt criminali de top, nu au scrupule, te vor omorî pentru 15 euro (VIDEO)

Poliţia din Danemarca: Românii sunt criminali de top, nu au scrupule, te vor omorî pentru 15 euro (VIDEO)

Poliţia din Danemarca: Românii sunt criminali de top, nu au scrupule, te vor omorî pentru 15 euro (VIDEO)
06 Mar 2010   •   19:35

"Românii sunt criminali de top. Românii nu au scrupule. Te vor omori pentru 15 euro". Aceste cuvinte grele sunt titlurile care au ţinut primele pagini ale ziarelor din Danemarca. Şi nu vorbim despre exagerări jurnalistice. Sunt chiar declaraţiile şefilor poliţiei din Copenhaga.

Furia declaraţiilor anti-româneşti a început cu mărturia celui care a investigat cazul "Marian Clită". "Românii nu au scrupule. Te vor omorî pentru 100 de coroane (n.r. 15 euro). E o cultură complet diferită decât a noastră", a declarat Ove Dahl, investigator şef al poliţiei din Copenhaga.

Declaraţia inspectorului Ove Dahl a făcut imediat înconjurul presei daneze. Iar reprezentanţii Poliţiei de la Copenhaga nu s-au oprit aici. "Viaţa nu are aceeaşi valoare pentru ei (n.r românii) cum are pentru noi", a spus Rene Hansen, ofiţer de poliţie de la secţia pentru combaterea prostituţiei

Oficialii danezi pun semnul egalităţii între "români" şi "criminalitate". "Românii sunt cei mai bine reprezentaţi între infractorii care vin din afară. De când România a intrat în UE, problemele cu românii au crescut exponenţial, a declarat Dan Sorensen, şeful secţiei de poliţie de la secţia Copenhagen City.

?Articolele aparute în mass media daneză sunt foarte clare: nu este vorba numai de infractori. Titlurile de astăzi spun: ROMÂNII!?, a precizat jurnalistul Horia Bucuria.

Vorbele şefilor poliţiei din Copenhaga vor fi ca un stigmat pentru românii care încearcă să se integreze în Danemarca. ?Va fi o reacţie la nivel de subconştient din partea danezilor. Adică, atunci când vezi romani e mai bine să stai departe şi sa îi eviţi?, a precizat jurnalistul Horia Bucuria.

Din nefericire pentru români, la Copenhaga nu sunt reprezentaţi tocmai cu cinste. ?A doua zi după crimă, în Copenhaga şi în Danemarca au avut loc alte trei infractionalităţi. Au fost arestaţi patru români: unul a fost prins cu acte false, al doilea a tâlhărit o bătrână daneză şi două românce au încercat să tâlhărească o daneză într-un supermarket. Trei cazuri diferite în trei oraşe diferite, a doua zi după crimă?, a mai spus jurnalistul Horia Bucuria.

Şi nu sunt singurele isprăvi ale infractorilor români. Anul trecut, un român a fost arestat sub acuzaţia de viol deosebit de grav, iar alţi conaţionali au fost condamnaţi, pentru că au ucis un pensionar danez în timp ce-l tâlhăreau.


Observator

×
Subiecte în articol: Danemarca
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close