Antena 3 CNN Externe Revista presei. Turcia va da Israelul în judecată. Egipt deschide graniţa cu Gaza pentru ajutor umanitar. Israel ucide cinci militanţi în Gaza

Revista presei. Turcia va da Israelul în judecată. Egipt deschide graniţa cu Gaza pentru ajutor umanitar. Israel ucide cinci militanţi în Gaza

Revista presei. Turcia va da Israelul în judecată. Egipt deschide graniţa cu Gaza pentru ajutor umanitar. Israel ucide cinci militanţi în Gaza
Sursa foto: ziare international
02 Iun 2010   •   04:06

Turcia va da Israelul în judecată


Turcia este pregătită să cheme Israelul în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru sechestrarea Flotilei Libertăţii, arăta purtătorul de cuvânt al Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării, Huseyin Celik, aflat la putere, transmite RIA Novosti.
"Considerăm atrocităţile comise de Israel ca acte de tiranie şi despotism."
Turcia arăta anterior că atacul Israelului asupra unei flotile umanitare va rămâne "o pată neagră " în istoria omenirii.


Egipt deschide graniţa cu Gaza pentru ajutor umanitar

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a ordonat deschiderea punctului de frontieră Rafah la graniţa cu Gaza pentru a livra ajutor umanitar şi a deschide accesul pentru cei ce au nevoie de tratament medical.
Egipt şi Israel şi-au închis graniţele cu Fâşia Gaza după ce Hamas a preluat controlul enclavei în iunie 2007. Blocada a dus la o deteriorare drastică a situaţiei umanitare în Gaza, explică The Daily Telegraph.
Cairo a deschis doar arareori graniţa de atunci. Rafah este singurul punct de frontieră care nu este controlat pe deplin de Israel.



Israel ucide cinci militanţi în Gaza după noi atacuri aeriene şi terestre


Israel a ucis cinci militanţi palestinieni în Fâşia Gaza, marţi, din care trei în urma unui atac aerian după lansarea unui atac cu rachete asupra Israelului, iar doi în urma unor confruntări la sol, arătau serviciile medicale palestiniene.
Armata israeliană a confitmat că aviaţia sa a tras spre militanţii din Gaza, şi că două persoane înarmate au fost ucise după ce au trecut de gardul de frontieră israelian, scrie France24.s
Anterior atacului aerian israelian, militanţii au tras două rachete dinspre Gaza, ambele căzând în apropiere de oraşul Ashkelon.




Guvernul portughez va închide 900 de şcoli


Guvernul portughez, angajat într-un program de austeritate bugetară, a decis marţi să închidă şcolile cu mai puţin de 21 elevi, adică în jur de 900 de instituţii, până la sfârşitul anului şcolar 2010-2011.
"La sfârşitul procesului de reorganizare a reţelei şcolare, aproximativ 900 de şcoli vor trebui să se închidă", a declarat ministrul educaţiei, Isabel Alçada, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de guvern.
"Cifra pare ridicată, însă ea nu corespunde decât unui procent de 3,5% dintre elevii din ciclul primar, care sunt în jur de 400.000", a adăugat ministrul, precizând că 400 de noi instituţii şcolare se află în construcţie, transmite AFP.
Potrivit guvernului, programul de reorganizare vizează asigurarea egalităţii de şanse şi reducerea eşecului şcolar. Din 2005, 2.500 de şcoli s-au închis deja în Portugalia, mai ales în mediul rural.

Fenprof, principala federaţie sindicală din educaţie, a acuzat marţi guvernul că vrea "să îşi rezolve problemele de lichiditate financiară pe seama copiilor şi a celor mai defavorizate populaţii".
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close