Antena 3 CNN High Tech Se împlinesc 40 de ani de la primii paşi ai omului pe Lună. Misiunea Apollo 11, recreată pe internet

Se împlinesc 40 de ani de la primii paşi ai omului pe Lună. Misiunea Apollo 11, recreată pe internet

Se împlinesc 40 de ani de la primii paşi ai omului pe Lună. Misiunea Apollo 11, recreată pe internet
Sursa foto: astronaut
13 Iul 2009   •   14:36

Peste şapte zile, se împlinesc 40 de ani de la primii paşi ai omului pe Lună. Cu această ocazie, misiunea Apollo 11 va fi recreată în timp real în mediul online, arată Mashable.com.

Mesajele dintre naveta spaţială şi Turnul de Control vor fi transmise în timp real pe Twitter. În plus, internauţii vor fi primi un e-mail la ora când modulul lunar a atins solul.

Special pentru această aniversare, Biblioteca Prezidenţială şi Muzeul John F. Kennedy vor lansa un site, www.wechoosethe moon.org . Pe acest site, vizitatorii vor urmări reproduceri animate ale evenimentelor cheie din misiunea Apollo 11, precum şi primii paşi ai lui Neil Amstrong pe Lună.

Thomas Putnam, director al Bibliotecii JFK, a declarat: "Momentul în care omul a pus piciorul pe Lună a unit cu adevărat oamenii din toate părţile lumii. Sperăm ca internetul să aibă acelaşi efect".

Apollo 11 a fost prima misiune cu echipaj uman care a aselenizat. Misiunea a fost lansată la 16 iulie 1969 avându-i la bord pe Neil Armstrong Alden, Michael Collins şi Eugene Edwin "Buzz" Aldrin. Patru zile mai târziu, pe 20 iulie, Armstrong şi Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet site
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close