Antena 3 CNN Actualitate Băsescu vrea ca problema dosarelor lui Adrian Năstase să fie rezolvată în trei săptămâni

Băsescu vrea ca problema dosarelor lui Adrian Năstase să fie rezolvată în trei săptămâni

Băsescu vrea ca problema dosarelor lui Adrian Năstase să fie rezolvată în trei săptămâni
Sursa foto: adrian nastase
19 Feb 2009   •   17:54

Preşedintele Traian Băsescu a cerut ca problemea dosarelor lui Adrian Năstase să fie rezolvată în trei săptămâni. Se pare că subiectul ar fi fost deschis de şeful statului în cadrul discuţiilor pe care acesta le-a avut marţi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii instituţiilor responsabile cu reforma justiţiei.
Oficial, discuţiile de marţi de la Palatul Cotroceni s-au axat pe măsurile ce trebuie luate, pentru ca monitorizarea pe justiţie să fie ridicată. Neoficial, însă, preşedintele Traian Băsescu ar fi insistat pe subiectul Adrian Năstase. Mai exact, şeful statului ar fi deschis discuţia despre dosarele acestuia şi ar fi cerut ca problema să fie rezolvată în maximum 3 săptămâni.
Se pare că vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Florin Iordache, a încercat să-i explice şefului statului procedurile juridice ce trebuie urmate în acest caz. În zadar, însă- enervat de insistenţele acestuia, Băsescu ar fi părăsit sala de şedinţe.
La întoarcere, Traian Băsescu i-ar fi întrebat pe Daniel Morar, şeful DNA şi pe Laura Kovesi, procurorul general al României, dacă există posibilitatea retrimiterii în Parlament a dosarului respins anul trecut la vot. Băsescu le-ar fi transmis celor doi că dosarele lui Năstase nu sunt politice, afirmând, totodată, că a văzut probele împotriva fostului premier.
În cadrul aceleiaşi discuţii, Traian Băsescu le-ar fi comunicat social-democraţilor că premierul Emil Boc este cel care va decide soarta celor patru Coduri,Civil, Procedură Civilă, Penal şi procedură penală, în ciuda dorinţei celor din PSD ca acestea să fie trimise în Parlament. Se pare că şeful statului a adăugat că dacă celor din PSD nu le convine această soluţie, nu au decât să depună o moţiune de cenzură.
De asemenea, Băsescu ar fi anunţat că intenţionează să devanseze cu o lună alegerile prezidenţiale, care ar urma să aibă loc, astfel, în octombrie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase comisia juridica parlament
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close