Antena 3 CNN Actualitate Cererea de prelungire a mandatului de arestare pentru Cătălin Voicu, judecată de Instanţa Supremă

Cererea de prelungire a mandatului de arestare pentru Cătălin Voicu, judecată de Instanţa Supremă

Cererea de prelungire a mandatului de arestare pentru Cătălin Voicu, judecată de Instanţa Supremă
Sursa foto: voicu
23 Apr 2010   •   10:34

O altă zi faţă în faţă cu justiţia pentru Cătălin Voicu. Instanţa Supremă judecă cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arest preventiv pentru senator. Cătălin Voicu a fost arestat pe 30 martie.
Voicu nu a petrecut însă nici o zi în arestul de la Cercetări Penale, fiind internat la spitalul penitenciar Jilava.

În cele 29 de zile pe care le-a petrecut în arest, Cătălin Voicu a făcut mai multe încercări de a obţine punerea în libertate.

Practic Voicu a utilizat aproape toate căile de atac la cererea procurorilor DNA de arest preventiv pentru 29 de zile. Senatorul a angajat alţi apărători, ba chiar a şi plâns în faţa magistraţilor. De fiecare dată, recursurile apărării au fost respinse de judecătorii înaltei curţi de casaţie şi justiţie.

După ce a fost audiat de Comisia juridică a Senatului în cazul solicitării DNA privind avizul de arestare, senatorul a fost internat de mai multe ori în spital, medicii stabilind că acesta are o boală cardiovasculară cronică. Aşa că Voicu a petrecut perioada de arest la spitalul Penitenciar Jilava, nu într-o celulă.

Senatorul a fost pus oficial sub acuzare în decembrie anul trecut. Atunci, el a fost ridicat din faţa casei sale şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru audieri. Iniţial, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

În cazul Voicu au mai fost arestaţi preventiv judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Ei au fost însă eliberaţi, după ce judecătorii le-au admis recursul.

Potrivit anchetatorilor, Cătălin Voicu i-ar fi cerut judecătorului Florin Costiniu să intervină pe lângă magistraţii instanţei supreme pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar în care era implicat omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Antena 3




×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close