Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană, audiat la DNA în dosarul Voicu: Niciodată nu am intermediat o întâlnire pentru Schutz

Mircea Geoană, audiat la DNA în dosarul Voicu: Niciodată nu am intermediat o întâlnire pentru Schutz

Mircea Geoană, audiat la DNA în dosarul Voicu: Niciodată nu am intermediat o întâlnire pentru Schutz
Sursa foto: geoana
03 Mai 2010   •   10:21

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA, unde a fost citat de procurori, în dosarul senatorului Cătălin Voicu. Geoană nu a făcut declaraţii la intrarea în instituţie. La ieşirea din sediul DNA, Geoană a infirmat faptul că ar fi intervenit vreodată pe lângă senatorul Cătălin Voicu pentru a interveni în instanţă în favoarea Mariei Schutz, vicepreşedintele PSD Dolj, pentru ca acesta să îi ?rezolve? un dosar la Tribunalul Bihor, pentru un prejudiciu adus statului. El nu a dorit să mai dea alte detalii despre conţinutul discuţiilor avute cu procurorii în calitate de martor, invocând caracterul confidenţial al acestora.

?Am răspuns solicitării doamnei procuror în calitate de martor. Am venit fără avocat. Am avut o discuţie foarte succintă în care am declarat chestiuni legate de întrebările care mi-au fost adresate? a declarat preşedintele Senatului.

El a negat ipoteza că ar fi intermediat vreodată o întâlnire între Cătălin Voicu şi Maria Schutz. ?Niciodată, iar conţinutul discuţiilor este confidenţial? a mai precizat Geoană.

Potrivit unor surse judiciare, Geoană a fost citat în calitat de de martor în cazul Voicu, numele său apărând în stenogramele care au dus la arestarea senatorului. Potrivit acestora, Mircea Geoană ar fi trimis-o la Voicu pe Maria Schutz, vicepreşedintele PSD Dolj, pentru ca acesta să îi ?rezolve? un dosar la Tribunalul Bihor, pentru un prejudiciu adus statului.

Schutz a fost audiată joi la DNA, ea declarând la ieşire că nu are nicio legătură de prietenie cu senatorul Cătălin Voicu şi că nu a discutat cu fostul lider PSD situaţia dosarului său.

Numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat în dosarul lui Cătălin Voicu în legătură cu intermedierea unei întâlniri între senatorul PSD Cătălin Voicu şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz.

În 29 aprilie, Mircea Geoană a declarat că nu a intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală şi a calificat SMS-urile invocate de procurori, dintre el şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, drept "nişte minciuni".

"Sintetizând cele expuse se constată că inculpatul Cătălin Voicu, în schimbul unor foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, a uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi nu numai în dosarele în care învinuiţii Costel Căşuneanu şi Alexandru Mazăre şi inculpatul Marius Locic erau interesaţi, ci şi în alte patru cauze", se arăta în documentele DNA obţinute de MEDIAFAX, unde sunt enumeraţi Marian Oprişan, Maria Schutz, Manuela Mitrea şi Ludovic Orban.

Voicu ar fi intervenit în dosarul vicepreşedintelui PSD Dolj, Maria Schutz, trimisă în judecată tot de DNA, la Tribunalul Bihor. Schutz a fost trimisă în judecată în ianuarie 2008 de către DNA pentru înşelăciune şi bancrută frauduloasă, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Potrivit Hotnews, Mircea Geoană a intermediat în 2006 o întâlnire între vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetată penal, şi Cătalin Voicu, pe numele căruia procurorii DNA au trimis vineri o cerere de arestare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Potrivit unor surse de la Curtea Suprema, informatia rezulta chiar din cererea de arestare trimisa la ICCJ în cazul Voicu, fiind vorba de interceptări mai vechi din dosarul Mariei Schutz".

De asemenea, în 24 martie, "Evenimentul Zilei" scria, citând surse politice, că Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, se află printre cei care au apelat la "serviciile" lui Voicu, în dosarul în legătură cu modul în care aceasta şi-a obţinut titlul de revoluţionar. Conform cotidianului citat, surse din PSD susţineau că, în urma ajutorului, Margareta Costea i-ar fi promis lui Voicu că îl sprijină, pe lângă Mircea Geoană, pentru a ajunge ministru de Interne.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA audieri voicu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close