Antena 3 CNN Actualitate Temperaturi scăzute şi ninsori în următoarele zile. Vezi prognoza meteo de weekend (VIDEO)

Temperaturi scăzute şi ninsori în următoarele zile. Vezi prognoza meteo de weekend (VIDEO)

Temperaturi scăzute şi ninsori în următoarele zile. Vezi prognoza meteo de weekend (VIDEO)
28 Ian 2010   •   21:01

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi ninsori în următoarele zile, mai ales în sudul ţării. În Capitală a nins miercuri noapte, iar autorităţile au dat din nou proba iernii. În alte zone ale ţării, însă, zeci de mii de ţurţuri pun în pericol vieţile oamenilor. Între timp, gerul face din ce în ce mai multe victime. Numai în ultimele 24 de ore au murit nouă persoane.

Ninsoarea căzută în Capitală a dat bătăi de cap şoferilor. Pe bulevardele principale s-a circulat bară la bară.

Şi dacă pe bulevarde s-a circulat cu viteza melcului, pe straduţele secundare mai mult s-a stat. Mormanele de zăpadă de la ninsoarea trecută încă nu s-au topit. Iar acum s-a mai aşternut un strat de zăpadă.



Alt oraş, alte probleme. La Iaşi, ţurţurii de la şarpantele blocurilor măsoară mai bine de un metru şi stau să cadă. Edilii oraşului nu îşi asumă însă întreaga responsabilitate pentru curăţarea mansardelor. Ei spun că şi cetăţenii au datoria să dea o mână de ajutor.

Până atunci însă, oamenii sunt sfătuiţi să fie atenţi pe unde calcă şi să meargă cât mai departe de pereţii clădirilor care au ţurţuri.

Citeşte aici mai multe despre pericolul neîndepărtării ţurţurilor.


PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND-UL 29-31 IANUARIE


ÎN ŢARĂ

Vineri

Cerul va fi mai mult noros în nord-vestul ţãrii unde temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului va ninge. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul zilei când vor mai fi ninsori slabe local în Dobrogea şi doar izolat în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în vest, în sud-estul extrem precum şi la munte. Temperatura aerului, în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse, în general, între -7 şi 2 grade şi minime de la -18 grade în estul Transilvaniei, pânã la -3...-2 grade în Dealurile de Vest. Pe spaţii restrânse va fi ceaţã, asociatã cu chiciurã, îndeosebi în cursul nopţii şi mai ales în regiunile sudice.

Sâmbătă


Vremea va continua sã se încãlzeascã uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros. Vor cãdea precipitaţii, îndeosebi dupã-amiaza şi noaptea, în jumãtatea de vest a ţãrii, unde izolat se pot cumula 15 l/mp, şi pe arii mai restrânse, slabe cantitativ, în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare în zonele de munte şi în regiunile nordice şi mixte în rest. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. În zonele joase din sud şi est, pe spaţii restrânse, va fi ceaţã.

Duminică


Cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitatii în toate regiunile, mai ales sub forma de ninsoare în cele vestice, nordice şi la munte, predominant sub formã de ploaie în sud-est şi mixte în rest. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade.

ÎN BUCUREŞTI


Vineri
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale zilei când trecator vor mai fi condiţii sã ningã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de -2 ... 0 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -12 grade. Noaptea se va produce ceaţã.

Sâmbătă
Cerul va fi mai mult noros şi trecãtor, îndeosebi în cursul nopţii, vor fi condiţii de precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimã va fi de -6...-4 grade.

Duminică
Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cãdea precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 1 ... 2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

LA MUNTE
Vineri
Cerul va fi temporar noros şi va ninge în nordul Carpaţilor Orientali şi pe spaţii restânse şi slab în rest. Vântul va va sufla slab şi moderat, iar pe creste va prezenta intensificãri. Temperatura aerului va marca o uşoarã creştere.

Sâmbătă
Vremea va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi mai mult noros şi începând cu orele dupã-amiezei va ninge în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde se pot cumula pânã la 15 l/mp. În restul zonelor montane înnorãrile vor fi temporare şi doar pe arii restrânse vor cãdea precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla moderat, iar pe creste va prezenta intensificãri susţinute.

Duminică
Cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, mai ales ziua, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã. La altitudini sub 1300 m precipitaţiile pot fi şi sub formã de lapoviţã şi pot favoriza formarea de polei. Temperatura aerului va marca o scãdere, cu precãdere în masivele nordice şi vestice.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: ninsoare prognoza meteo
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close