Antena 3 CNN Politică Ce reclamă PSD pentru invalidarea alegerilor: voturi nule, compararea proceselor-verbale şi a CNP-urilor

Ce reclamă PSD pentru invalidarea alegerilor: voturi nule, compararea proceselor-verbale şi a CNP-urilor

Ce reclamă PSD pentru invalidarea alegerilor: voturi nule, compararea proceselor-verbale şi a CNP-urilor
Sursa foto: Curtea Constituþionalã
08 Dec 2009   •   11:26

Demersul PSD de invalidare a alegerilor prezidenţiale la Curtea Constituţională se va axa pe reclamarea a trei aspecte: numărul de voturi nule, compararea proceselor-verbale şi compararea CNP-urilor.
Potrivit reprezentantului PSD în Biroul Electoral Central, Şerban Nicolae, numărul de voturi nule este dublu faţă de diferenţa dintre cei doi candidaţi în cursa prezidenţială, Traian Băsescu şi Mircea Geoană. "Sunt în jur de 140.000 de voturi nule, în timp ce diferenţa de voturi dintre cei doi candidaţi este de 70.000", a spus Şerban Nicolae.
Un alt motiv pentru care PSD solicită anularea alegerilor ar fi compararea CNP-urilor, unde social-democraţii ar fi constatat o serie de diferenţe şi falsuri, mai ales în diasporă.
În ceea ce priveşte căile de acţiune pe care PSD le-ar avea pe linia BEC, Şerban Nicolae a precizat că se poate depune doar o contestaţie privind renumărarea voturilor, ceea ce ar presupune verificarea proceselor-verbale.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, seară, că partidul său va contesta alegerile la Curtea Consituţională şi la Biroul Electoral Central, datorită fraudării votului la care Traian Băsescu s-ar fi pretat pentru a-i "fura" mandatul de preşedinte.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close