Antena 3 CNN Politică Tabăra anti-Năstase se regrupează: Gheorghe Nichita, rival la şefia Consiliului Naţional PSD

Tabăra anti-Năstase se regrupează: Gheorghe Nichita, rival la şefia Consiliului Naţional PSD

Tabăra anti-Năstase se regrupează: Gheorghe Nichita, rival la şefia Consiliului Naţional PSD
Sursa foto: Gheorghe Nichita
08 Mar 2010   •   13:48

Social-democratul Adrian Năastase nu va avea un drum lin spre obţinerea unui nou mandat la şefia Consiliului Naţional al PSD, a cărui conducerea va fi aleasă joi în cadrul şedinţei acestui for. Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat luni după şedinţa BPN că nu intenţionează să candideze la şefia Consiliului Naţional împotriva lui Adrian Năstase, dar că din şedinţa de astăzi a conducerii partidului a reieşit că acesta ar avea mai mulţi contracandidaţi. Potrivit unor surse social-democrate, proaspătul vicepreşedinte şi primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita şi-a anunţat intenţia de a-şi depune candidatura la şefia CN. La alegerile interne derulate la ultimul Congres din februarie, Nichita a fost ales vicepreşedinte PSD cu 755 de voturi, fiind al treilea vice ca susţinere primită din partea delegaţilor după Ecaterina Andronescu şi Dan Nica. El a fost unul din social-democraţii care au propus la ultimul CExN al acestui partid ca vicepreşedinţii să nu mai fi aleşi la Congres, ci prin votul membrilor Consiliului Naţional.

Candidatura sa ar fi susţinut în special de filialele oltene, conduse de Ioan Toma, liderul senatorilor PSD, dar şi de o serie de organizaţii moldovene, ne-au declarat sursele citate. Social-democraţii olteni şi moldoveni speră să obţină şi sprijinul reprezentanţilor unor filiale ardelene, nemulţumite că nu au reprezentare la nivel de vicepreşedinţi în conducerea partidului.

Conform surselor citate şi vicepreşedintele PSD, Dan Nica ar fi avut intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, bazându-se pe cele peste 800 de voturi obţinute la ultimul Congres, dar ar fi preferat să nu facă acest pas şi să susţină candidatura lui Nichita.

"Sunt convins, din ce am auzit la ultimul CEx, că va fi o competiţie. Odată ce ai fost preşedintele acestui partid, orice altă funcţie este neinteresantă şi nerelevantă", a spus Geoană, după şedinţa conducerii PSD, referindu-se la cursa pentru şefia Consiliului Naţional.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat, la rândul său, că va candida pentru un nou mandat la conducerea acestui for al partidului şi a apreciat drept "firească" înscrierea în cursă a lui Gheorghe Nechita.

"Este liber. Mi se pare firesc. M-aş bucura să existe o competiţie, colegii noştri vor decide cine ar putea să exercite cel mai bine această funcţie de preşedinte al Consiliului Naţional, de coordonator al departamentelor. Mi se pare că este un lucru firesc ca orice doreşte să candideze la această funcţie să o poată face" a declarat Năstase.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close