Antena 3 CNN Politică Greblă versus Voicu: Conţinutul stenogramelor apărute în presă, identic cu cel din probele trimise Senatului

Greblă versus Voicu: Conţinutul stenogramelor apărute în presă, identic cu cel din probele trimise Senatului

Greblă versus Voicu: Conţinutul stenogramelor apărute în presă, identic cu cel din probele trimise Senatului
Sursa foto: Toni Greblã
19 Mar 2010   •   13:44

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă a sugerat vineri că stengogramele date publicităţii de presă ar fi reale. El a admis, vineri, că fragmentele apărute din dosarul deschis de DNA împotriva senatorului PSD Cătălin Voicu au conţinut identic cu probele trimise Senatului şi comisiei pe care o conduce însă a susţinut că scurgerea de informaţii nu a pornit de la membrii acestui for.
"Probabil fragmentele respective au fost fotocopiate înainte ca dosarele să fie trimise Senatului. Însă conţinutul este identic. În presă au apărut unele fragmente, la noi, la comisie, este un dosar întreg", a declarat Greblă, citat de Mediafax.
El a precizat că nu poate să îşi explice unde şi cum s-au făcut aceste fotocopii ale unor probe din dosar, subliniind că dosarul trimis de Ministerul Justiţiei a fost desigilat la Comisia juridică, abia joi dimineaţă, în prezenţa presei.
"Din moment ce sigiliul ministerului era prezent pe cutiile trimise Comisiei juridice, pot doar să spun că fotocopiile nu au putut fi făcute după ce dosarul a ajuns la Senat", a adăugat Greblă.
Preşedintele Comisiei juridice a recunoscut că, potrivit procedurilor legale, o eventuală încuviinţare a plenului Senatului la solicitarea DNA de arestare a lui Cătălin Voicu nu echivalează cu reţinerea automată a acestuia.
"Noi nu stabilim dacă Voicu este sau nu vinovat, urmărim să vedem dacă există sau nu un element politic în solicitarea DNA, dacă acest dosar este o făcătură sau nu, de natură să îl impiedice să îşi desfăşoare activitatea ca senator", a mai spus Greblă.
Greblă a explicat că, dacă Senatul va încuviinţa solicitarea DNA, procurorii vor trebui, dacă doresc să îl reţină pe Voicu mai mult de 24 de ore, să se adreseze Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a obţine mandatul de arestare efectiv, judecătorii ICCJ decizând dacă Voicu poate fi cercetat în stare de arest sau în libertate.
Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews. Sursa menţionată a publicat, joi, un material care conţine fragmente din stenogramele unor discuţii atribuite lui Voicu cu senatorul Alexandru Mazăre, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.
Subiectele discuţiilor publicate vizează intervenţii pe lângă magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie, intervenţii la IGP, intenţia senatorului Voicu de a fi devenit, în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat prezidenţialele din 2009, ministru al Internelor, dorinţa acestuia privind arestarea lui Neculai Onţanu şi "întocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea. Un alt subiect este legat de accidentul de maşină în care a fost implicat liderul PNL Ludovic Orban pe când era ministru al Transporturilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close