Antena 3 CNN Politică Iliescu: Dorneanu, cel mai calificat pentru un loc de judecător la Curtea Constituţională

Iliescu: Dorneanu, cel mai calificat pentru un loc de judecător la Curtea Constituţională

Iliescu: Dorneanu, cel mai calificat pentru un loc de judecător la Curtea Constituţională
Sursa foto: Valer Dorneanu
18 Mar 2010   •   17:48

PSD îl propune pe Valer Dorneanu pentru locul de judecător al Curţii Constituţionale. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi că Dorneanu "este omul cel mai calificat?pentru CCR acesta fiind un jurist foarte bine pregătit. În opinia lui Iliescu, PSD are dreptul, potrviti algoritmului politic, la unul din cele trei locuri de judecători care vor fi vacantate în luna iunie de actualii ocupanţi ai acestor funcţii, aflaţi la final de mandat. În prezent, fostul deputat Valer Dorneanu este secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor şi membru în cadrul comisiei de disciplină a PSD.
?Eeste omul cel mai calificat, nu ştiu ceilalţi candidaţi ce reprezintă, dar el în materie de drept constituţional aşa cum am spus este şi un om pregătit şi cu experienţă acumulată în timp, cum nu mulţi au astăzi. E foarte potrivit, e un jurist foarte bine pregătit, un om cu experienţă acumulată în aceşti 20 de ani, a făcut parte încă din anii '90 din Comisia constituţională a Parlamentului, a fost preşedinte de Cameră, a fost consilier prezidenţial şi a coordonat compartimentul juridic, deci un om care are experienţă mare şi în calitate de preşedinte al Camerei în 2003 a prezidat Comisia parlamentară care a amendat Constituţia, deci un om foaret avizat şi pregătit", a susţinut Iliescu., referindu-se la Dorneanu.
El a exclus posibilitatea ca PDL să profite de majoritatea pe care o are în cele două Camere, pentru a propune doi candidaţi în loc de unul pentru Curtea Constituţională.
"Doar dacă încalcă limitele decenţei, pentru că există un anumit algoritm al reprezentativităţii partidelor în Parlament şi revine PSD să desemneze unul dintre cei trei candidaţi, deci e un lucru pe care ar trebui să-l respecte. Sigur, dacă o majoritate abuzivă nu respectă aceste reguli, ne putem trezi la...", a arătat liderul de onoare al PSD.
În ceea ce priveşte posibila candidatură a liberalului Teodor Meleşcanu la Curtea Constituţională, Iliescu a apreciat că "este un candidat posibil, dar în materie de drept constituţional Dorneanu îl depăşeşte pe Meleşcanu".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close