Antena 3 CNN Actualitate Cinci mistreţi împuşcaţi la Balc, diagnosticaţi cu trichineloză: Complexul, declarat zonă infestată (VIDEO)

Cinci mistreţi împuşcaţi la Balc, diagnosticaţi cu trichineloză: Complexul, declarat zonă infestată (VIDEO)

Cinci mistreţi împuşcaţi la Balc, diagnosticaţi cu trichineloză: Complexul, declarat zonă infestată (VIDEO)
12 Ian 2010   •   14:29

Complexul de vânătoare de la Balc a fost declarat zonă infestată cu trichinela de către Direcţia Sanitar-Veterinară Bihor, după ce o parte dintre mistreţii împuşcaţi în timpul partidei de vânătoare organizată de Ion Ţiriac au fost diagnosticaţi cu trichineloză.

"Toţi cei 160 mistreţi recoltaţi sâmbătă şi duminică, la ultima ediţie a vânătorii de la Balc, au fost analizaţi din punct de vedere sanitar-veterinar, iar cinci dintre exemplarele doborâte au fost găsite infestate cu trichinela", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul adjunct responsabil cu sănătatea animală în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Sorin Hodişan, citat de Mediafax.


Declararea complexului drept zonă infestată nu înseamnă, însă, că pe viitor ar putea fi interzise partidele de vânătoare, "ci o supraveghere sporită a zonei, precum şi instituirea obligativităţii ca, de acum, toate exemplarele recoltate din respectivul perimetru să fie analizate din punct de vedere sanitar-veterinar", a mai precizat Hodişan.


Carnea infestată va fi distrusă, iar cea care a primit avizul DSVSA va fi distribuită, după prelucrare, unor cămine de copii şi de bătrâni, în mod gratuit.

Partida de vânătoare organizată anul acesta la Balc de către omul de afaceri Ion Ţiriac s-a desfăşurat în weekendul 9-10 ianuarie. 30 de milionari de la noi şi din străinătate au dat curs invitaţiei. Printre ei, moştenitorul Porsche, primarul din Monte Carlo, preşedintele Daimler Chrysler, politicieni, dar şi bancheri.

Bilanţul trofeelor de vânătoare numără peste 160 de mistreţi, cel mai mare exemplar cântărind în jur de 126 de kg.

Vânătorii nu au reuşit, însă, să doboare recordul stabilit anul trecut, când au fost împuşcaţi 208 mistreţi.




Antena3.ro



×
Subiecte în articol: vanatoare mistreti
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close