Antena 3 CNN Actualitate Trenul, un mijloc de transport periculos? Şine rupte, lângă Sighişoara (FOTO)

Trenul, un mijloc de transport periculos? Şine rupte, lângă Sighişoara (FOTO)

Trenul, un mijloc de transport periculos? Şine rupte, lângă Sighişoara (FOTO)
Sursa foto: Sine de tren rupte de un rapid
27 Oct 2009   •   14:51
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE //Trenul pare să se transforme într-un mijloc de transport din ce în ce mai periculos, mai ales că în luna septembrie au avut loc trei accidente feroviare. Multe dintre traseele parcurse de trenuri sunt nemodernizate sau chiar lăsate în paragină, provocând întârzieri. Accidentele, dar şi întârzierile trenurilor au provocat nemulţumirea oamenilor.

Un cititor Antena3.ro ne-a trimis câteva fotografii cu o şină de tren ruptă în apropiere de Sighişoara. Incidentul a avut loc pe 20 octombrie şi a fost provocat de tren rapid. Se pare că mecanicul nu şi-a dea seama de producerea incidentului.




Oficialii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR au declarat pentru Antena3.ro că şina s-a rupt într-adevăr în zona Sighişoara, care se află pe ruta Braşov, dar că aceasta a fost înlocuită ulterior.

Tot ei adaugă pentru Antena3.ro că personalul CFR s-a autosesizat datorită afişajului de pe panouri, care indica absenţa oricărui tren pe respectiva şină.



Trei accidente feroviare soldate cu răniţi au avut loc în luna septembrie în România. Cel mai recent accident a avut loc în judeşul Galaţi. Un vagon al trenului rapid 661, care circula pe ruta Bucureşti - Iaşi a sărit de pe şine în zona localităţii Berheci. În tren se aflau 437 de călători. Vagonul deraiat era al treilea în garnitură. Se pare că de vină a fost o roată defectă.

La un pas de dezastru s-a aflat şi un tren de marfă încărcat cu produse petroliere care a deraiat în localitatea Boju, judeţul Cluj. Cel puţin şase vagoane au sărit de pe şină.

Un al accident a avut loc pe ruta Timişoara-Bucureşti. Opt vagoane, cu 200 de călători la bord, au sărit de pe şine, iar 13 persoane au fost transportate la spital.

În 2008, o studentă a murit în urma deraierii unui tren. Trenul accelerat care circula pe ruta Bucureşti - Iaşi a deraiat la intrarea în gara din localitatea Valea Călugărească, în apropiere de municipiul Ploieşti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tren Rapid CFR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close