Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc i-a căutat salariul guvernatorului BNR pe Google (VIDEO)

Emil Boc i-a căutat salariul guvernatorului BNR pe Google (VIDEO)

Emil Boc i-a căutat salariul guvernatorului BNR pe Google (VIDEO)
15 Feb 2010   •   23:29

Prim-ministrul Emil Boc a afirmat, luni, că a folosit motorul de căutare Google pentru a afla cuantumul venitului guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR). Potrivit Agerpres, şeful Executivului a descoperit că Mugur Isărescu are un salariu de 5-7 mii de euro pe lună, venit pe care premierul l-a catalogat drept ?decent?.


?Eu l-am apreciat pe guvernatorul BNR. Guvernatorul (...) poate să-şi pună ce venit doreşte, dar s-a raportat la decenţă, la bun-simţ, la ce înseamnă mult mai puţin decât alţi guvernatori de bănci centrale din lume şi are undeva - din câte am văzut eu, am dat pe Google - are undeva între 5-7 mii de euro?, a declarat premierul Boc, la postul B1 TV.


Şeful exectutivului a mai precizat că, în cazul unor directori de instituţii financiare de stat, precum Eximbank, ar putea fi nevoie de o lege pentru reducerea salariilor, dacă aceşti manageri nu vor urma exemplul şefului Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, de a-şi reduce benevol salariul.



?Cred că aceste gesturi ar trebui să fie urmate. Dacă nu, va trebui să o facem imperativ, prin lege, deşi va fi mult mai greu. Dar o vom face?, a mai spus Boc.

De asemenea, premierul a spus că i-a cerut directorului Eximbank, Ionuţ Costea, să-şi reducă singur salariul, ?la cât crede de cuviinţă'?.

?I-am spus să-şi reducă şi el salariul, aşa cum a făcut şi Ionuţ Popescu, s-o facă la cât crede de cuviinţă. Dacă guvernatorul poate să stea cu 6-7 mii de euro, cât am văzut eu în analizele de anul trecut, un şef de bancă nu poate sta cu o sumă sub şapte mii de euro?! Haideţi să fim decenţi, că nu-i o bancă privată, e banca statului?, a mai afirmat Emil Boc, la postul B1 TV, referindu-se la faptul că potrivit unor articole apărute în presă, directorul Eximbank, Ionuţ Costea, ar încasa un venit lunar de 20.000 de euro.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Emil Boc Google
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close