Antena 3 CNN Actualitate Negocierile dintre Berceanu şi Metrorex, neconcludente. Greva la metrou joi, încă în cărţi

Negocierile dintre Berceanu şi Metrorex, neconcludente. Greva la metrou joi, încă în cărţi

Negocierile dintre Berceanu şi Metrorex, neconcludente. Greva la metrou joi, încă în cărţi
Sursa foto: berceanu
16 Mar 2010   •   18:12

Ministrul Berceanu a negociat marţi cu sindicaliştii de la Metrorex, care vor să declanşeze joi greva generală pe termen nelimitat. Se pare că Ministrul Transporturilor n-a fost la fel de convingător ca premierul, căci sindicaliştii de la metrou n-au dat un răspuns clar.


Angajaţii de la metrou sunt dispuşi să renunţe la grevă doar dacă Executivul va accepta propunerile lor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă. În încercarea de a-i convinge pe sindicalişti să renunţe la protest, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu spune că unele sporuri ar putea fi incluse în salarii.

"S-ar putea să nu fie joi grevă la metrou. Vom adopta bugetul şi apoi se poate negocia contractul colectiv de muncă" a spus ministrul Berceanu.

Premierul Emil Boc speră însă ca angajaţii de la metrou să înţeleagă că resursele financiare sunt limitate.

?Avem toată disponibilitatea pentru a discuta problemele, nu vrem să sufere cetăţeni nevinovaţi din cauza protestelor. În acelaşi timp, trebuie să înţelegem că resursele financiare sunt acelea pe care le avem şi nu sunt altele? a declarat premierul Boc.

Sindicaliştii de la metrou au decis să reia protestele faţă de diminuarea fondurilor de salarii, după ce greva din noiembrie, anul trecut, a fost declarată legală de Curtea de Apel Bucureşti.

Antena 3

×
Subiecte în articol: metrou Berceanu Metrorex grevă
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close