Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată din nou

Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată din nou

Şedinţa Consiliului Economic şi Social, amânată din nou
28 Mai 2010   •   08:47

Şedinţa Consiliul Economic şi Social (CES), programată să aibă loc vineri, a fost suspendată din nou, pentru că reprezentanţii sindicatelor nu vor să mai participe la şedinţele de dialog social.

Deşi premierul Emil Boc a anunţat că cele două proiecte care prevăd măsurile de austeritate vor merge mai întâi la CES pentru a primi un aviz, se pare că acestea vor ajunge direct în Parlament, întrucât avizul CES este unul consultativ.

Nici şedinţa anterioară, din 25 mai, nu a mai avut loc, după ce partea sindicală şi-a suspendat activitatea din toate structurile de dialog social.

Premierul Emil Boc a anunţat, în urmă cu două zile, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate.

"Azi (n.r. miercuri, 26 mai) vom avea în Guvern o prima lectură, apoi după avizul CES vom trimite la parlament legile pe care le cunoaşteţi", a precizat atunci premierul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ces sedinta sindicate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close