Antena 3 CNN Actualitate Sportiv de România, este campion la sărituri în apă deşi se antrenează pe saltele şi bureţi

Sportiv de România, este campion la sărituri în apă deşi se antrenează pe saltele şi bureţi

Incredibil şi totuşi adevărat. Un sportiv român s-a clasat pe locul 8 în lume la sărituri în apă, deşi se antrenează pe... saltele şi bureţi. La 22 de ani, Constantin Popovici, a impresionat luna aceasta la Campionatele mondiale de nataţie de la Roma, în finala de sărituri de la 10 metri.

Sportiv de România, este campion la sărituri în apă deşi se antrenează pe saltele şi bureţi
Sursa foto: saltele
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2009   •   17:01

Este cea mai bună clasare a României în istoria acestui sport. MInisterul care se ocupă şi de sport a găsit bani pentru concerte şi concursuri de paintball, dar nu şi pentru renovarea unui bazin olimpic pentru acest sport.

Are 20 de ani şi o poveste care ar trebui să pună multe semne de întrebare şefilor sportului românesc. Constantin Popovici a intrat prima oară într-un bazin de înot la şase ani. A continuat să muncească din greu iar după câţiva ani şi-a dat seama că poate face performanţă. Acum patru ani tânărul s-a înscris la clubul Steaua, iar rezultatele au început să curgă: locul doi la Jocurile Mondiale de Nataţie, aceeaşi performanţă la Cupa Europei şi locul trei la Marele premiu al Italiei. Şi asta în condiţiile în care antrenamentele de sărituri au loc într-o sală de antrenament... fără pic de apă.

O ladă ţine loc de trambulină şi o saltea ţine locul apei. Insuficient pentru a exersa toate săriturile practicate la competiţiile internaţionale.

La câţiva metri de sala de gimnastică este bazinul olimpic de la Lia Manoliu. Abandonat şi uitat de cei care ar trebui să aibă grijă de pregătirea campionilor.

Ultimul concurs al sportivului i-a adus locul doi în lume, din 38 de participanţi. A reuşit să uimească atunci când le-a explicat celor din juriu cum, şi mai ales care sunt condiţiile în care au loc antrenamtele lui. Acum a primit mai multe oferte din Europa dar şi din America. Poate pleca oricând în locuri în care sportul pe care-l practică este apreciat aşa cum trebuie. Şi ce este cel mai important .... poate da saltelele rupte din România pe un bazin olimpic adevărat.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close