Antena 3 CNN Actualitate Fratele lui Traian Băsescu, implicat în afacerea fregatelor de 500 milioane euro? (VIDEO)

Fratele lui Traian Băsescu, implicat în afacerea fregatelor de 500 milioane euro? (VIDEO)

Fratele lui Traian Băsescu, implicat în afacerea fregatelor de 500 milioane euro? (VIDEO)
Sursa foto: basescu mircea
20 Aug 2009   •   21:24

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, şi-a făcut firmă de tehnică militară. El s-a asociat cu fostul şef al Departamentului de Armament din Armată şi cu fiica lui Aurel Cazacu, fostul preşedinte al Romarm. În timp ce fratele lui Traian Băsescu neagă informaţiile, dovedite de acte, Aurel Cazacu recunoaşte că firma va avea pe viitor contracte cu armata.

Firma nou înfiinţată are trei asociaţi. Mircea Băsescu, cu un procent de 30%, generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, fost locţiitor al departamentului arme din MAPN şi Maria Cazacu, fiica directorului de la înzestrarea Armatei, Aurel Cazacu.
Asociarea a apărut la Registrul Comerţului după câteva zile de la expoziţia de tehnică militară navală de la ziua Marinei. Atunci, Mircea Băsescu a apărut alături de Aurel Cazacu şi reprezentanţii unor companii străine din domeniul militar.

Întrebat de această asociere, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu susţine că nu are absolut nicio legătură cu această afacere. ?La toate drăciile mă pricep, dar la armată nu? spune fratele preşedintelui.

De cealaltă parte, Aurel Cazacu, omul care acum câţiva ani a semnat contractul de 120 de milioane de lire sterline pentru achiziţia celor două fregate britanice, ştie şi de implicarea lui Mircea Băsescu în afacere, dar nu vede nici o problemă în asta.

Intrarea lui Mircea Băsescu în anturajul unor oameni de afaceri din industria de apărare este cel puţin surprinzătoare, mai ales că acesta este domeniul coordonat de şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării - Traian Băsescu. În plus, armata trebuie să modernizeze fregatele cumpărate prin semnătura lui Aurel Cazacu, iar contractul aduce 500 de milioane de euro în conturile câştigătorului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu armament
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close