Antena 3 CNN Actualitate Un nou caz "Raluca Stroescu"? O femeie de 34 de ani, în comă din cauza stresului şi a muncii epuizante (VIDEO)

Un nou caz "Raluca Stroescu"? O femeie de 34 de ani, în comă din cauza stresului şi a muncii epuizante (VIDEO)

Un nou caz "Raluca Stroescu"? O femeie de 34 de ani, în comă din cauza stresului şi a muncii epuizante (VIDEO)
Sursa foto: femeie la serviciu
12 Mar 2010   •   08:40

Teama de a nu rămâne pe drumuri a trimis o angajată în spital. Starea ei de sănătate este extrem de precară, femeia fiind ţinută în viaţă de aparate. Ramona Cîciu are 34 de ani şi lucra ca programator la o multinaţională. Prima ipoteză este că femeii i s-a făcut din cauza stresului şi a muncii până la epuizare. Acum se fac cercetări pentru a se stabili cine este răspunzător de această situaţie.

Medicii cred că femeii i s-a făcut rău din cauza unei inflamări a inimii, provocată de o infecţie. În acelaşi timp, este probabil ca şocul să fi fost provocat şi de surmenajul fizic de la serviciu. Femeia se află în comă de cîteva zile, iar medicii nu îi dau prea multe şanse.

Femeia de 34 de ani lucrează, din 2002, ca programator la o multinaţională. Reprezentanţii firmei spun că angajata a fost supusă unui control de medicina muncii în decembrie, fiind declarată "aptă" şi că în niciun caz nu era suprasolicitată la serviciu, deşi în cîteva rânduri a rămas să lucreze peste program, chiar şi noaptea.

?Asemenea situaţii izolate se petrec în toate companiile. Dar eu vă spun că, din ianuarie şi până acum, pontajul electronic al doamnei Cîciu arată că a petrecut la muncă, în medie, doar opt ore şi jumătate zilnic', a declarat Cristina Mititelu, vicepreşedintele companiei la care lucra femeia, potrivit Gândul.

Colegii tinerei au însă altă variantă. "Munceam enorm, uneori rămâneam şi peste noapte, până a doua zi dimineaţa, dar ne plăcea ce făceam şi eram un colectiv extraordinar, ne înţelegeam foarte bine", susţine o colegă a Ramonei.

Cu o zi înainte să i se facă rău, femeia lucrase peste 10 ore fără întrerupere, continuase munca acasă şi a doua zi dimineaţa. Rudele ei spun că era, într-adevăr, stresată şi se temea să nu-şi piardă locul de muncă, după ce compania făcuse deja restructurări.

Soţul Ralucăi nu vrea să dea vina pe companie. "Nu pot să spun exact cât muncea. Dar nu vreau să acuz firma, cel puţin nu în acest moment. S-a întâmplat o tragedie căreia mă străduiesc să-i fac faţă, încerc să-mi păstrez optimismul şi să sper că poate va fi bine?.

În 2007, cazul unei femei de 31 de ani care a murit din cauza epuizării la locul de muncă a şocat pe toată lumea. Raluca Stroescu a fost găsită moartă în casă, cu dosarele de la serviciu în braţe. Apropiaţii spun că în perioada dinaintea tragediei, femeia muncea mult peste program şi ajunsese la o greutate de 40 de kilograme.

Antena 3


×
Subiecte în articol: munca coma
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close