Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Duster nu va fi produsă în serie. SUV-ul Dacia va fi lansat anul viitor

Dacia Duster nu va fi produsă în serie. SUV-ul Dacia va fi lansat anul viitor

Dacia Duster nu va fi produsă în serie. SUV-ul Dacia va fi lansat anul viitor
13 Mar 2009   •   13:52
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // ?Dacia Duster este un concept şi va rămâne în acest stadiu, nu va fi produs în serie. Totuşi, vom regăsi unele dintre trăsăturile sale la viitoare modele Dacia?, a declarat Francois Furmont, director general Dacia-Renault, vineri, în cadrul conferinţei de presă dedicate prezentării rezultatelor financiare ale Dacia, în 2008.

Francois Furmont a dorit astfel să răspundă zvonurilor conform cărora, concept-car-ul prezentat la Geneva ar putea fi regăsit într-o bună zi şi pe şosele. ?Dacia Duster este rezultatul efortului Centrului de Design Renault, inaugurat anul trecut la Bucureşti. Prin Duster am dorit să arătăm că există creativitate la Dacia, că putem crea maşini frumoase?, a mai spus Furmont.





Modelul SUV al Dacia va fi lansat în 2010

Directorul general Dacia-Renault a vorbit şi despre aşteptatul model SUV al mărcii. Cu toate că nu a oferit niciun fel de amănunte privind partea tehnică a viitoarei maşini sau despre liniile de design care urmează a fi adoptate, Francois Furmont a precizat totuşi că maşina va fi lansată în 2010.

Cutia de viteze automată este deja disponibilă la unele modele Dacia

În altă ordine de idei, Furmont a vorbit şi despre cutia de viteze automată prezentă la unele modele Dacia. Maşinile cu acest tip de cutie sunt deja comercializate în mai multe ţări arabe, din regiunea Golfului, a precizat directorul Dacia-Renault. Printre acestea se numără Siria, Liban, Egipt, Iordania sau Libia. În România nu vor fi disponibile Dacii cu cutii de viteze automate pentru că nu există cerere pentru ele.

"În ţările arabe cererea este mult mai mare pentru acest tip de maşini spre deosebire de continentul european în care procentajul de autoturisme cu cutie de viteze automată este mult mai mic", a explicat Francois Furmont.

Sandero Diesel şi motorizarea de 1,2 litri pentru Logan Sedan şi Sandero, disponibile din vară

Dacia va lansa lansa anul acesta, în iunie, modelul Sandero cu motor diesel. De asemenea, tot în vara lui 2009 va fi introdusă pe piaţa locală şi motorizarea de 1,2 litri pe Logan Sedan şi Sandero, a spus directorul general al automobile Dacia.

"Vom lansa Sandero diesel în iunie, şi tot în vară, înainte de perioada concediilor, vom introduce în oferta pentru România şi motorul de 1,2 litri, pe benzină, pentru Logan şi Sandero", a declarat Fourmont.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia Duster concept
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close