Antena 3 CNN Economic Auto Profitul Porsche - cel mai mare din istoria companiei

Profitul Porsche - cel mai mare din istoria companiei

Profitul Porsche - cel mai mare din istoria companiei
27 Noi 2008   •   12:38

Compania Porsche a reuşit să păcălească criza mondială şi scăderile constante generale în vânzările auto prin tranzacţiile controversate cu acţiuni Volkswagen. Compania a anunţat profituri record, vânzări, sau venituri în anul fiscal încheiat pe 31 iulie 2008.
Grupul Porsche are un profit crescut cu 46 procente, până la 8,57 miliarde euro, fiind peste veniturile companiei din construcţia de maşini sport - de 7,47 miliarde euro.
Cifrele, cele mai de succes din istoria de 60 de ani a companiei, i-au adus preşedintelui Wendelin Wiedeking un bonus de 7,74 milioane euro.
Acesta a spus că profitul este rezultatul unei strategii bune de preluare a controlului companiei Volkswagen, cea mai mare companie auto din Europa şi a patra din lume.
El a admis că profitul este excepţional, dar aprecia că vânzările Porsche şi veniturile ar putea scădea la anul din cauza situaţiei economice mondiale. ?Nu putem avea profit care să depăşească veniturile în fiecare an?, aprecia Wiedeking.
Deşi Porsche încă se află sub anchetă pentru necomunicarea cotei de acţiuni pe care o deţine, în timpul unei şedinţe de tranzacţionare recentă, compania a respins că ar fi responsabilă pentru pierderile suferite de unii vânzători. Cererea pentru poziţii minoritare au dus acţiunile VW atât de sus încât a devenit cea mai mare companie din lume în ce priveşte capitalizarea.
Wiedeking a averitizat că actuala criză va produce învingători şi pierzători şi a atacat rivalii de pe piaţa auto pentru anii în care au ?împins maşinile pe piaţă prin discounturi falimentare sau subvenţionând ratele de leasing?. El a criticat în special General Motors, pe care a acuzat-o că ?a ameninţat deschis Guvernul SUA că, dacă nu primeşte ajutor, va falimenta până la sfârşitul lunii ianuarie?.
El a declarat că strategia Porsche de a prelua controlul VW a fost cea corectă. Descriind achiziţia ca pe un joc de şah, el a relatat că Porsche doreşte creşterea participaţiei la 75% Deja controlează 42,6% din VW şi are asigurate ale 31,5 procente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: porsche volkswagen
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close