Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul Internaţional Shakespeare s-a încheiat cu spectacole memorabile

Festivalul Internaţional Shakespeare s-a încheiat cu spectacole memorabile

Festivalul Internaţional Shakespeare s-a încheiat cu spectacole memorabile
de S.T.    |    05 Mai 2014   •   11:03

În Craiova s-a auzit aseară gongul de final al Festivalului Internaţional Shakespeare. Timp de aproape două săptămâni, Cetatea Băniei a răsunat de vorbele marelui Will, rostite în nouă limbi, dar şi de muzica inspirată din perioada în care a trăit dramaturgul britanic.

Spectacole memorabile din Europa, Asia şi Africa, filme, expoziţii, lansări de carte şi diverse concerte, toate au fost programate într-o ediţie jubiliară.

În ultima seară a festivalului Shakespeare, pe scena teatrului naţional din Bănie au urcat trupe din Craiova, Marea Britanie şi Ucraina. Teatrul de Copii şi Tineret ,,Colibri" Craiova a prezentat, în premieră, spectacolul EU SUNT SHAKESPEARE, în regia lui Gavriil Cadariu şi scrisă de Alina Nelega, recent premiată de Uniter.

Cel mai aşteptat moment al serii a fost apariţia trupei britanice Cheek by Jowl, cunoscută publicului craiovean încă de la prima ediţie a festivalului Shakespeare, din 1994.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional Shakespeare a fost organizată sub egida Asociaţiei Craiova, Capitală Culturală Europeană 2021.

×
Parteneri
Angajaţii Guvernului au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii
x close