Antena 3 CNN Timp liber Turism Nessebar, plaje idilice și situri istorice

Nessebar, plaje idilice și situri istorice

Nessebar, plaje idilice și situri istorice
29 Mai 2015   •   16:33
Aflat în protecția patrimoniului UNESCO încă din anul 1983, datorită fortificațiilor, a bisericilor și zonelor  antice, Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, cu o istorie ce datează de acum 3000 de ani. Descoperă la pas, adevăratul muzeu în aer liber al Bulgariei.

Orașul medieval din țara trandafirilor

Considerat perla Bulgariei, Nessebar este un oraș în care anticul și modernul au fost combinate cu foarte mult stil. Locul este căptușit cu stânci uriașe și plaje dantelate cu nisip fin și ape de smarald. Zonele spiritual au un farmec aparte, iar mici așezări de pescari încă păstrează tradițiile și obiceiurile din vremurile străvechi.

Nessebar este una dintre cele mai vizitate destinații din Europa. Orașul atrage călătorii prin minunile istorice dar și cu ale sale plaje idilice, înconjurate de resorturi luxoase și restaurante moderne. Orașul este împărțit în două zone, cea veche aflată în peninsula Nessebar, care face legătura cu orașul noi, printr-o fâșie îngustă de nisip și partea nouă de pe coasta mării.

Parfumul inconfundabil al strugurilor roșii de Nessebar

În micuța stațiune, sătenii inimoși și deschiși la nou, încă se ocupă cu vechile lor îndeletniciri: pescuitul și agricultura. Livezi întregi de pomi fructiferi și plantații de viță de vie creează un tablou inedit al orașului, pictat parcă de cei mai bun pictori ai lumii. Mirosul strugurilor copți te va ameți, dacă vei ajunge aici la sfârșit de august. Servește un pahar de vin în una dintre podgoriile orașului, sau lasă-te purtat de vise într-un restaurant cu vedere la mare.

 

de Mădălina Isar

Sejur Nessebar 

Hotel Sol Nessebar Palace 5*- de la 266 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/226332.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close