Antena 3 CNN Timp liber Turism Trenul Orient Express a ajuns în România. Cât COSTĂ un bilet în luxuriantul hotel pe roţi

Trenul Orient Express a ajuns în România. Cât COSTĂ un bilet în luxuriantul hotel pe roţi

Trenul Orient Express a ajuns în România. Cât COSTĂ un bilet în luxuriantul hotel pe roţi
de O.P.    |    01 Sep 2014   •   06:36

Celebrul "Orient Express", aflat în călătoria anuală Paris-Istanbul, a ajuns în România. A făcut prima oprire în gara Curtici, unde vameşii au verificate documentele călătorilor.

Trenul s-a pus apoi din nou în mişcare şi a pornit spre Sinaia, unde pasagerii vor vizita Palatul Peleş. De acolo, se va îndrepta spre Bucureşti, apoi va ajunge la destinaţia finală, Istanbul.

Regele trenurilor, aşa cum este supranumit Orient Express, a ajuns la Curtici la trei zile de când a plecat din Paris. Garnitura din anii 20, cu 15 vagoane, este un hotel de lux pe roţi. Cei aproape 100 de turişti sunt serviţi de un personal de 45 de oameni. Şi preţul biletului este însă pe măsură: 6.000 de euro Paris - Istanbul sau retur.

Turiştii care s-au îmbarcat în Orient Express nu vor duce lipsă de nimic pe parcursul celor şase zile de călătorie. Trenul are mai multe vagoane restaurant, fiecare altfel decorat, vagoane de dormit cu apartamente. Şi meniuri apetisante.

Popasul de la Curtici a durat doar câteva minute, timp în care vameşii au verificat paşapoarte călătorilor. În timp ce pasagerii serveau cina într-o atmosferă romantică, mai mulţi curioşi s-au strâns pe peron să admire celebrul tren.

Trenul a pornit apoi spre Sinaia, unde turiştii vor coborî să viziteze Palatul Peleş. Vor pleca apoi mai departe, spre Capitală.

De la Bucureşti, Orient Express se va îndrepta spre destinaţia finală, Istanbul.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close