Antena 3 CNN Actualitate 1 Martie cu buget limitat. Buchetele de trandafiri şi florile exotice, ocolite de cumpărători

1 Martie cu buget limitat. Buchetele de trandafiri şi florile exotice, ocolite de cumpărători

1 Martie cu buget limitat. Buchetele de trandafiri şi florile exotice, ocolite de cumpărători
Sursa foto: Foto: 123flori.ro
01 Mar 2012   •   12:03

Prima zi de primăvară nu a început prea bine pentru comercianţii din Piaţa de Flori din Capitală. Dacă altă dată clienţii se îngrămădeau încă de la primele ore în piaţă pentru a cumpăra cele mai proaspete flori, anul acesta cumpărătorii par mai economi şi preferă să ofere o floare simbolică, în locul buchetelor de altă dată.

De departe, cei mai norocoşi dintre florari par a fi cei care au optat anul acesta pentru zambile. Firul nu depăşeşte 3 lei bucata.

Din portbagajul unui autoturism, câteva mii de bucheţele de ghiocei aşteaptă să fie cumpărate. Vânzătorul speră ca azi să le dea pe toate, mai ales că un buchet costa doar 1 leu.

O altă precupeaţă crede că a găsit cheia succesului. Şi-a pus zambilele într-o cutie şi merge cu ele dintr-un capăt în celălalt al pieţei vânzând florile "la reducere".

Printre atâţia comercianţi cu flori aduse din străinătate am găsit şi un producător autohton de zambile. Deşi nu a fost un an tocmai bun pentru zambilele de seră, cele pe care le vinde florarul diferă de cele din comerţ: sunt foarte înalte, bogate şi au un miros îmbietor.

Cei care par că au ieşit în pierdere anul acesta sunt comercianţii de trandafiri, crini şi alte flori exotice. Cum preţul unui fir de trandafir porneşte de la 5 lei, nu-i de mirare că lumea nu se înghesuie să-i cumpere.



×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close