Antena 3 CNN Actualitate 11 ani de la intrarea României în NATO. Cât vrea să investească SUA la Deveselu

11 ani de la intrarea României în NATO. Cât vrea să investească SUA la Deveselu

11 ani de la intrarea României în NATO. Cât vrea să investească SUA la Deveselu
05 Apr 2015   •   12:26

Americanii vor să investeacă 169 de milioane de dolari în baza militară de la Deveselu, care trebuie să devină funcţională chiar anul acesta. În contextul noilor ameninţări din partea Rusiei, ţara noastră are un rol tot mai important în cadrul NATO. Astăzi, se împlinesc 11 ani de cînd am intrat oficial în Alianţa Nord Atlantică.

Frank A. Rose a declarat ca pentru anul fiscal 2016, Administratia Obama a cerut prin bugetul lansat recent alocarea a 8 miliarde de dolari pentru întregul program militar de apărare antirachetă. În acest cadru, pentru finanţarea lucrărilor la baza de apărare antirachetă Deveselu sunt alocate 169 milioane dolari pentru construcţii.

România sărbătoreşte astăzi 11 ani de când a aderat la NATO. Momentul este sărbătorit prin ceremonii militare, în toate marile unităţi militare din ţară. În Bucureşti, a avut loc o ceremonie la sediul Ministerului Apărării Naţionale, care a organizat şi Ziua Porţilor Deschise. Publicul va avea acces în instituţie până la 13:00 şi poate asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul". De asemenea, în curtea instituţiei are loc o expoziţie de tehnică militară. Acolo se vor afla în permanenţă 150 de militari americani şi 350 de civili. Realizarea scutului american a fost accelerată în contextul problemelor de securitate generate de Rusia în ultimul an.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close